márc 4, 2021
9 Views
0 0

Lerohanták a boltokat FFP2-es maszkokért – Hatósági áras lehet a koronavírus elleni védőeszköz?

Written by

„FFP2-nek megfelelő minősítésű maszkokat akart mindenki” – írta a Telex.hu. „A csütörtöki kormánybejelentés, találgatás ugyanis az FFP2-es maszk kötelező használatáról az egekbe lökte a keresletet” – olvasható a bejelentésben.

(A legfrissebb hírek itt)

Mint írták, a csütörtöki bejelentést követően jelentősen megugrott a maszkok iránti kereslet, ami az elmúlt egy évben is tapasztalható volt ugyan, de nem olyan mértékben mint most. A HVG.hu cikke szerint a főváros több patikájában is kifogytak csütörtök délelőttre a készleten lévő maszkokból, hiába nem érkezett arról tájékoztatás, hogy – a szlovák szabályokhoz hasonlóan – tényleg az FFP2-es maszkok viselése lesz kötelező a boltokban és szabadtéren.

(Ez is érdekelheti: Tényleg kell FFP2 maszk? Ismét kifosztják a boltokat? – Minden eddiginél nagyobb szigor jön, íme, amit erről tudni lehet)

A patikákban és online is alig-alig kapható a keresett maszk, ahol pedig mégis fellelhető, ott jelentős áremelkedéssel kell számolnia annak, aki be akarja szerezni – legalábbis erről számolt be a Portfolio.

„Egy 50 darabból álló, FFP2-es kategóriájú maszkcsomag például fél nap alatt a háromszorosára drágult” – írják délutáni cikkükben, amiből kiderült, hogy az egyik netes webáruházban a 4690 forintos maszkcsomag ára 14 900 forintra emelkedett, mindezt úgy, hogy ha nem lenne rajta egyébként 41%-os kedvezmény, akkor 25 400 forintot kóstálna.

A sokszor jogos be- és feljelentéseiről ismert Tényi István ennek tudatában azt javasolja, hatósági árat szabjanak meg az FFP2-es maszkoknak, hogy elkerüljék a nyerészkedést rajtuk. Ezt írta:

„Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető, tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében, továbbá a tisztességtelen kereskedelmi magatartások visszaszorítása érdekében indokolt lehet (meghatározott ideig) az FFP2-es típusú, illetve egyéb maszkok árának hatósági megállapítása”.


EXTRA AJÁNLÓ
Vigyázat, mérgező lehet, ha így fűtünk! (x)
Gyanús tüneteket észlel a mellén? Ezeket kell figyelni (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/ffp2-koronavirus-maszk-hatosagi-ar/z0n3blh

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?