nov 21, 2020
6 Views
0 0

Lengyelországban kinyithatnak az üzletek a karácsonyi ünnepek előtt

Written by

Lengyelországban a karácsony előtti időszakban enyhítenek a kiskereskedelemre elrendelt korlátozásokon, szigorú higiéniai előírások betartása mellett november 28-tól ismét kinyithatnak a bevásárlóközpontok – jelentette be Mateusz Morawiecki miniszterelnök szombaton Varsóban.

Morawiecki hangsúlyozta, hogy munkahelyek százezreinek megmentéséről is szó van.

A kormány november elején elrendelte az összes üzlet bezárását a bevásárlóközpontokban. Kivételt képeztek ezalól az élelmiszerüzletek, drogériák és gyógyszertárak.    

Az éttermek, bárok, edzőtermek és kulturális létesítmények azonban változatlanul zárva maradnak. Az összes iskolára érvényes távoktatást a karácsonyi ünnepekig meghosszabbítják. A téli iskolai szünetet, amely vajdaságonként eltérő, országosan egységesen január 4–17. között tartják.

Egy nap alatt csaknem 19 ezer beteget diagnosztizáltak. A varsói kormány egyelőre nem tervez újabb járványügyi szigorításokat.

A kormányfő felhívta a lakosságot, hogy a karácsonyt a legszűkebb családi körben ünnepeljék, és tartózkodjanak az utazásoktól.

Lengyelországban a regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma az utóbbi időben stabilizálódott. Az egészségügyi minisztérium szombaton 24 213 pozitív tesztről számolt be az elmúlt 24 órában a mintegy 38 milliós országban. Az elhunytak száma ugyanebben az időszakban 574 volt.

A kormány közölte, hogy amennyiben egy héten belül a napi növekmény átlaga 27 ezer és 29 ezer között lesz, elkerülhetetlenné válik az országos karantén és a szigorú korlátozások elrendelése.

index.hu/kulfold/2020/11/21/lengyelorszag_karacsony_korlatozasok/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?