nov 21, 2020
1 Views
0 0

Lengyelországban a karácsonyi ünnepek előtt kinyithatnak az üzletek

Written by

Lengyelországban a karácsonyi ünnepek előtt kinyithatnak az üzletek

Lengyelországban a karácsony előtti időszakban enyhítenek a kiskereskedelemre elrendelt korlátozásokon, szigorú higiéniai előírások betartása mellett november 28-tól ismét kinyithatnak a bevásárlóközpontok – jelentette be Mateusz Morawiecki miniszterelnök szombaton, Varsóban. Morawiecki hangsúlyozta, hogy munkahelyek százezreinek megmentéséről is szó van.

A kormány november elején elrendelte az összes üzlet bezárását a bevásárlóközpontokban. Kivételt képeztek ez alól az élelmiszerüzletek, drogériák és gyógyszertárak. Az éttermek, bárok, edzőtermek és kulturális létesítmények azonban változatlanul zárva maradnak. Az összes iskolára érvényes távoktatást a karácsonyi ünnepekig meghosszabbítják. A téli iskolai szünetet, amely vajdaságonként eltérő, országosan egységesen január 4-17. között tartják. A kormányfő felhívta a lakosságot, hogy a karácsonyt a legszűkebb családi körben ünnepeljék, és tartózkodjanak az utazásoktól.

Lengyelországban a regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma az utóbbi időben stabilizálódott. Az egészségügyi minisztérium szombaton 24 213 pozitív tesztről számolt be az elmúlt 24 órában a mintegy 38 milliós országban. Az elhunytak száma ugyanebben az időszakban 574 volt. A kormány közölte, hogy amennyiben egy héten belül a napi növekmény átlaga 27 ezer és 29 ezer között lesz, elkerülhetetlenné válik az országos karantén és szigorú korlátozások elrendelése.

Forrás: MTI; Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/lengyelorszagban-a-karacsonyi-unnepek-elott-kinyithatnak-az-uzletek/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?