jún 7, 2021
8 Views
0 0

Lengyel lapok szerint Ferenc pápa Orbán menekültpolitikája miatt nem akar találkozni

Written by

A lengyel újságok arról cikkeznek, hogy azért nem akar találkozni Ferenc pápa Orbán Viktorral a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, mert a pápa nem elégedett azzal, ahogy Orbán és a katolikus püspök a menekültekkel bánik.

Az eddigi feltételezés az volt, hogy a pápa azért nem óhajt találkozni sem a miniszterelnökkel, sem Áder János köztársasági elnökkel, mert nincs ideje, a wPolityce Vatikán-szakértője szerint azonban

„Ferenc pápa nem kedveli a szűklátókörű, extremista, agresszív nacionalizmust.”

A lap arról is ír, hogy Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes és Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Egyház feje elutazott a Vatikánba, hogy megyőzzék a pápát, maradjon tovább Magyarországon és legalább egy kormánytaggal találkozzon. A lap szerint Ferenc pápa még nem hozott végleges döntést.

Egy másik lengyel lap, a Gazeta pedig arról ír, hogy a választások előtt óriási pofon lenne Orbánnak, hogy a pápa nem akar vele találkozni, aki a lap értesülései szerint pont a választások miatt sem preferálja a találkozót mondván, hogy nem akarja befolyásolni a politikai erőviszonyokat.

Abban teljesen pedig teljesen egyet értettek a lapok, hogy a magyar kormánynak különösen kínos, hogy míg Magyarországon mindössze 3 órát tölt majd a pápa, addig a szomszédos Szlovákiában 3 napot. (via Telex)

444.hu/2021/06/07/lengyel-lapok-szerint-ferenc-papa-orban-menekultpolitikaja-miatt-nem-akar-talalkozni?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?