ápr 13, 2021
10 Views
0 0

Lemondott az osztrák egészségügyi miniszter

Written by

Rudolf Anschober személyes okokra hivatkozva kedden bejelentette a lemondását. Az egészségügyi miniszter betegsége miatt volt kénytelen távozni a koronavírus-járvány közepén.

Az egészségügyi és szociális ügyekkel foglalkozó minisztérium az osztrák kormánykoalícióban a zöldeké, Anschober maga az Osztrák Zöld Párt felső-ausztriai vezetője volt évekig. 2020 januárjában lett miniszter, amikor az előrehozott választásokon immár a zöldekkel alakított kormányt Kurz. 

Rudolf AnschoberFotó: JEFF MANGIONE/APA-PictureDesk via AFP

A 60 éves politikusnak márciusban kórházba kellett mennie egy rosszullét után és egy hét után tudott visszatérni a hivatalába. A betegségről annyit tudni, hogy az érrendszerével van probléma. 

A lemondását bejelentő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a hivatalban töltött 15 hónapja 15 évnek tűnt. Ez nagyon megviselte a szervezetét és nem tartja magát képesnek, hogy elvégezze a feladatát.A Standard arról ír, hogy Anschober népszerű politikusnak számít Ausztriában annak ellenére, hogy a posztja a fókuszba helyezte az elmúlt évben a koronavírus-járvány miatt. Több vitája is volt Kurz kancellárral a nyilvánosság előtt, aki őt tette felelőssé az oltásbeszerzés lassú tempója miatt. 

Három nappal ezelőtt zöldpárti források azt mondták a lapnak, hogy mérlegelik, ki lehet Anschober utódja ha lemond, de egyelőre nem mondtak nevet. Jövő hétfőn jelentik majd be, addig Werner Kogler alkancellárnak kell átvállalnia a képviseletet.

444.hu/2021/04/13/lemondott-az-osztrak-egeszsegugyi-miniszter

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?