ápr 13, 2021
7 Views
0 0

Lemondott a minneapolisi rendőrkapitány és a rendőr is, aki vasárnap lelőtt egy fekete férfit

Written by

A húszéves Daunte Wrightot lejárt gépjármű-regisztrációja miatt állították meg a rendőrök vasárnap, a rendőrség szerint igazoltatás közben az egyik őt igazoltató rendőr, Kim Potter véletlenül lőtte le, mert eredetileg nem a fegyveréhez, hanem a sokkolójához akart nyúlni. Az ügy miatt tiltakozások törtek ki és még mindig tartanak, mivel nem messze történt az eset attól a helytől, ahol nyáron egy másik minneapolisi rendőr, Derek Chauvin megölte George Floydot, addig térdelt a nyakán. Chauvin pere ráadásul épp most zajlik.

Tim Gannon, Minneapolis Brooklyn Center nevű külvárosának már csak volt rendőrkapitánya.Fotó: STEPHEN MATUREN/Getty Images via AFP

Ma beadta lemondását a Wright halálát okozó rendőr, Kim Potter, és főnöke, a minneapolisi Brooklyn Center városrész rendőrkapitánya, Tim Gannon is. A külváros polgármestere, Mike Elliott ezzel kapcsolatban elmondta, reméli, hogy ez segít a közösségnek az ügy feldolgozásában és megnyugszanak a kedélyek a két napnyi tüntetés után. Hozzátette, hogy Daunte Wright és családja megérdemli a törvényes igazságszolgáltatást. (AP)

Kapcsolódó

444.hu/2021/04/13/lemondott-a-minneapolisi-rendorkapitany-es-a-rendor-is-aki-vasarnap-lelott-egy-fekete-ferfit

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?