máj 26, 2021
9 Views
0 0

Leköhögték és öngyújtóval fenyegették a tanárt

Written by

A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot azokkal az általános iskolás fiúkkal szemben, akik közül az egyik a maszkját levéve szándékosan és közel hajolva tanárnőjére köhögött, a másik pedig egy égő öngyújtójt tartott a tanár arca elé.

A Somogy Megyei Főügyészség közleménye szerint a 14 és 16 éves fiúk évismétlőként kerültek a Nagyatádhoz közeli település általános iskolájának hetedik osztályába. 2020 novemberében óra közben felálltak és engedély nélkül elindultak kifelé a teremből, amiért rájuk szólt a tanár. A két fiú ezután szólt vissza a tanárnak, szidni kezdték, elállták az útját, majd az egyik fiú a maszkját levéve közelről többször a tanárra köhögött, azzal fenyegetve, hogy most megfertőzi. A másik fiú eközben a tanárt szidva égő öngyújtót tartott a tanár arcához. Végül az egyik diák kért segítséget az iskolaőrtől.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért rájuk.

2020 nyarán a kormány az Országgyűlés elé terjesztette az iskolai erőszak megszüntetéséről és megelőzéséről szóló törvényjavaslatát, ekkor vezették be az iskolaőrség intézményét. Az iskolaőrök gumibottal és bilinccsel felügyelik a diákok és a tanárok biztonságát, szükség esetén kényszerítő intézkedést is alkalmazhatnak.

444.hu/2021/05/26/lekohogtek-es-ongyujtoval-fenyegettek-a-tanart?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?