máj 31, 2021
10 Views
0 0

Lehallgatták volna az európai politikusokat? Angela Merkel és Emmanuel Macron válaszokat követelnek

Written by

A német–francia minisztertanács online formában tartott értekezlete utáni tájékoztatón Emmanuel Macron Párizsban kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a szövetségesek közötti kémkedés elfogadhatatlan.

(A legfrissebb hírek itt)

Ezért „teljes nyíltságot és a tények feltárását várjuk dán és amerikai partnereinktől” – mondta a francia államfő az online tájékoztatón.

Angela Merkel Berlinben kiemelte, hogy egyetért Emmanuel Macronnal. A német kormány álláspontja nem változott az NSA körüli „ügyek” kezdete óta – tette hozzá a kancellár, utalva arra, hogy az (NSA) adatgyűjtő programjai körüli leleplezések kezdete, 2013 óta elítélik a szövetségesek egymás elleni kémkedését, és a történtek feltárását sürgetik.

(Ez is érdekelheti: Angela Merkel is az aggodalmát fejezte ki Navalnij egészségi állapota miatt)

Ugyanakkor a dán védelmi miniszter vonatkozó nyilatkozata „megnyugtató”, és biztosítja a lehetőséget a bizalomra épülő együttműködés folytatásához – mondta Angela Merkel.

A dán közszolgálati médiatársaság (DR) hétfői beszámolója szerint a külföldi hírszerzésre szakosodott nemzetbiztonsági szolgálat (FE) egy belső vizsgálata megállapította, hogy a 2010-es évek elején együttműködtek az NSA-vel vezető európai politikusok, köztük Frank-Walter Steinmeier akkori német külügyminiszter, jelenlegi szövetségi elnök kommunikációjának megfigyelésében.

Trine Bramsen dán védelmi miniszter a beszámolóra reagálva közölte, hogy a „rendszerszintű lehallgatás” szövetségesek között elfogadhatatlan.

(MTI)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/politika/angela-merkel-emmanuel-macron-kemkedes/nlcxgch

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?