márc 28, 2021
8 Views
0 0

Legyen az otthonunk vidám és színes, akár egy tavaszi csokor

Written by

9 perce

Tavasszal az otthonunkra is ráfér egy kis felfrissítés / Fotó: Shutterstock

Tavasszal az otthonunkra is ráfér egy kis felfrissítés / Fotó: Shutterstock

A tavasz a megújulás időszaka, ilyenkor az otthonunkra is ráfér, hogy egy kicsit felfrissítsük – ennek az egyik legegyszerűbb módja, ha játszunk a színekkel.

– Ehhez sokszor annyi is elég, ha a lakásban megváltoztatunk néhány részletet, például lecseréljük a díszpárnahuzatot, az asztalterítőt, néhány képkeretet vagy a virágkaspókat, esetleg beszerzünk egy új szőnyeget – javasolta Ambrus Barbara enteriőrtervező. És ha már tavasz, miért is ne hívhatnánk segítségül a virágok vidám színeit. Képzeljük csak el, milyen jól mutat a nappali közepén egy olyan virágcsokor – vagy hagymás növény –, amelynek az árnyalatai harmonizálnak a lakásban található kiegészítők színeivel.

(A legfrissebb hírek itt)

Ambrus Barbara, enteriőrtervező

Ambrus Barbara, enteriőrtervező

Pasztellárnyalatok

Amennyiben a visszafogottabb, pasztellárnyalatokat kedveljük, akkor játsszunk bátran a rózsaszín különböző árnyalataival. Ilyen színű lehet – természetesen a tulipánok mellett – a vázaalátét, a díszpárna huzata, sőt akár a kanapé mellett a kis asztal is. Amennyiben kedvünk van hozzá, akkor néhány kisebb széket vagy asztalt az adott árnyalatú bútorfestékkel akár mi magunk is befesthetünk.

Vidám váza

A színes csokor mellett a váza is lehet vidám, tavaszi hangulatú. Ehhez választhatunk például egy ilyen vagy ehhez hasonló pöttyös „csuprot”, amiben nagyon jól mutatnak az illatos tulipánok.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Élénksárga

Ugye milyen jól mutat a sárga és a fehér kombinációja, ha a csokor mellett a díszpárnák és a gyertyák is hasonló árnyalatúak? Emellett tehetünk az asztalra például színes mécseseket vagy akár egy gyümölcsöstálat is – csak figyeljünk a megfelelő színharmóniára.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

(Ez is érdekelheti: Így lehet komfortos munkahely az otthonunk)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Vajon engedélyezett az együttlét „azokon” napokon? (x)
„Azt hittem, nem lehet kisbabám” – Emiatt nem tudott teherbe esni a fiatal nő (x)
lakberendezés tavasz színes tippek

www.blikk.hu/eletmod/tippek/lakberendezes-tavaszi-szinek-vidam-otthon/nf2zrmj

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?