máj 4, 2021
11 Views
0 0

Légpuskával megölte öt éves öccsét egy nyolc éves gyermek Maros megyében

Written by

Az átoltottsági arány még nem elegendő ahhoz, hogy egy nagyobb járványhullámot megakadályozzon – mondta Szlávik János infektológus Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Már eljutottunk arra a pontra, hogy mindenki igényelheti az oltást korosztálytól függetlenül – hangsúlyozta Dömötör Csaba, a miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára Magyarország élőben című műsorunkban.
„Sok-sok életet és másfél hónapot nyertünk” az orosz és kínai vakcinának köszönhetően – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.
A Nézőpont Intézet országosan reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a teljes felnőttnépességen belül hat százalékpontra nőtt a kormánypártok (40 százalék) előnye a baloldallal (34 százalék) szemben.
A Fidesz–KDNP támogatottságának növekedése az oltások sikerével magyarázható: a védekezést irányító miniszterelnök munkájával a magyarok 58 százaléka elégedett.
A DK-s Dobrev Klára bejelentette indulását a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Az LMP és az MSZP közölte: ha kell támogatják Gyurcsány Ferenc feleségét, de Karácsony Gergelyt szívesebben látnák kormányfő-jelöltnek. A Jobbik hallgat az új riválisról.
Az ellenzéki pártokat a gyűlölet tartja egyben – mondta Palóc André Magyarország élőben című műsorunkban.
A politológus szerint az ellenzék nem érdekelt az ország sikerében, hiába jön az ellenzékkel szembe a valóság, azt igyekeznek elrejteni.
A jobbikosok hiába dörgölőztek hozzá Gyurcsány Ferenchez, a Jobbik egy antiszemita párt maradt – hangsúlyozta Hollik István, a KDNP képviselője a parlamentben.
Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák országszerte. E tárgyból 68 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáznak.
A Nemzetközi Valutaalap megállapította, hogy a magyar hatóságok gyorsan és határozottan reagáltak a válságra, a monetáris politikai válaszok megfelelőek voltak – közölte a Magyar Nemzeti Bank.
Fontos erősíteni az Európa Tanács szerepét, és nem lehet hagyni, hogy a sokkal erősebb anyagi és politikai eszközökkel rendelkező Európai Unió elhalványítsa annak mandátumát – hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter.
Fenyegető tartalmú, magyarellenes falragaszok jelentek meg Beregszászon – adták hírül magyar és ukrán nyelvű kárpátaljai hírportálok.
Az ismeretlen elkövetők egy hetet adtak arra, hogy a kárpátaljai magyarok elhagyják Ukrajnát. A közösségi portálokon több fénykép is megjelent a plakátokról, de miután a rendőrség nyomozást indított, eltávolították a bejegyzéseket.
Európai szintű választ kell adni a digitális térben jelentkező új fenyegetésekre, meg kell védeni az állampolgárokat a kiberbűnözéssel és a szélsőséges ideológiák terjedésével szemben – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Észtországban.
A korábbinál valamivel jobb állapotok uralkodnak a Covid-kórházakban Szerbiában, de aggodalomra ad okot, hogy hogyan alakul a járványhelyzet az ünnepi időszak után – mondta Milika Asanin, a szerbiai klinikai központ igazgatója.
Ukrajnában lassult a koronavírus-járvány terjedése, kevesebb mint 2800, az előző napinál több mint 2300-zal kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek fel.
Spanyolországban hétfőn átlépte az ötmilliót azoknak a száma, akik teljes oltással védettek a koronavírus ellen – derült ki az egészségügyi minisztérium jelentéséből.
Meghaladta az 50 milliót a koronavírus ellen beadott első és második oltási dózisok együttes száma Nagy-Britanniában.
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a koronavírus-fertőzések újbóli behurcolásának veszélye miatt nagyon óvatosan kell eljárni a külföldi utazások engedélyezésével.
Washington válaszolna bármilyen meggondolatlan vagy agresszív orosz lépésre, de nem törekszik az Oroszországgal fennálló feszültségek további eszkalációjára – mondta Antony Blinken amerikai külügyminiszter.
A francia hadseregnek várhatóan nem kell bíróság előtt felelnie az 1994-es ruandai népirtásért, miután a párizsi ügyészség indítványozta a hadsereg elleni vizsgálat vádemelés nélküli lezárását.
Joe Biden mégis megemelte a befogadható migránsok létszámát. 62 500-ra módosította az Egyesült Államok menekültek befogadására vonatkozó felső határát – jelentette be az amerikai elnök.
Tüntetők vonultak utcára Washingtonban, hogy Joe Biden amerikai elnök bevándorláspolitikája ellen tiltakozzanak.
A muzulmán vallású diákok magas arányára való tekintettel a tervek szerint a következő tanévtől bevezetik az iszlám vallás oktatását a spanyolországi általános iskolákban.
Másfél év szünet után újra bikaviadalt rendeztek Madridban a koronavírus-járvány miatt rendkívüli egészségügyi óvintézkedések bevezetése mellett.
A koronavírus-világjárvány miatt idén is elmarad a müncheni Oktoberfest, a világ legnagyobb sörfesztiválja – jelentették be a bajor tartományi fővárosban.
Katonai gyakorlat miatt megnövekedett vízi járműforgalomra és hanghatásra kell számítani a Duna fővárosi, valamint a Szentendrei-sziget és Ercsi közöti szakaszán – közölte a Honvédelmi Minisztérium.
A következő napokban Budapest és Sopron környéki vizekben folytatódik a szúnyoglárvák elleni biológiai védekezés – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Labdarúgó Magyar Kupa döntő: MOL Fehérvár FC – Újpest FC 0:1 – hosszabbítás után.
Orbán Viktor miniszterelnök és Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja a Karmelita kolostorban fogadta Marius Vizert, a Nemzetközi Judo Szövetség elnökét, akivel a sport koronavírus-járvány utáni újraindításban játszott szerepéről tárgyaltak.

hirtv.hu/ahirtvkekhirei/legpuskaval-megolte-ot-eves-occset-egy-nyolc-eves-gyermek-maros-megyeben-2521083?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?