máj 3, 2021
3 Views
0 0

Legkorábban 33 év múlva szabadulhat a balatonfűzfői gyilkos

Written by

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt férfit, aki agyonverte a lakótársát 2019 augusztusában Balatonfűzfőn. M. László 33 év múlva bocsátható legkorábban szabadságra feltételesen. A férfit kötelezték a 400 ezres bűnügyi költség megfizetésére is.

Az elkövető szívességi lakáshasználóként lakott az 54 éves férfivel együtt a ház egyik szobájában. Mind a ketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, ittasságuk és a ház körüli munkák elvégzése miatt többször is vitatkoztak egymással.

Az ominózus napon a háznál dolgoztak, amikor a későbbi áldozat elment otthonról, a városban kéregetett, a pénzből pedig italt vett magának, melytől már kora délutánra leittasodott. Időközben a lakótársa is távol volt, hogy benzint vásároljon, ám hazatérve látta, hogy a másik férfi a munkák megkezdése helyett ittasan fekszik.

A férfi ezen annyira felháborodott, hogy előbb ököllel, majd faléccel esett neki, majd az ágy végéről a szőnyegre lökte. Ezt követően kihúzta a bejárati ajtó elé, ahol továbbverte és megtaposta.

A rendkívüli brutalitással elkövetett, mintegy 30 percen át tartó bántalmazást követően a férfi azt a látszatot akarta kelteni, hogy a lakótársát baleset érte, ezért a hátsó fészerbe vonszolta. Ezt követően egy szomszédban dolgozó férfitól kért segítséget azzal, hogy a társa eszméletlenül fekszik. A mentősök észlelték az elhunyt bántalmazásból eredő sérüléseit, de a férfi arra hivatkozott, hogy a fészer teteje esett rá a férfira.

Az ügyészség tényleges életfogytiglanért, a letartóztatásban lévő elkövető és védője pedig felmentésért fellebbezett.

[embedded content]

24.hu/belfold/2021/05/03/legkorabban-33-ev-mulva-szabadulhat-a-balatonfuzfoi-gyilkos/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?