ápr 30, 2021
6 Views
0 0

Légiósok: döntés előtt a Hamburg lejáró szerződésű támadója

Written by

Balul sült el Beke Péter első éve a felnőttfutballban, a Hamburg korosztályos válogatott csatára szerződése lejár, s ha nem jut dűlőre klubjával, új csapatban, de továbbra is külföldön folytathatja pályafutását.

Döntés előtt a Hamburg lejáró szerződésű támadója, Beke Péter (Fotó: Török Attila)


Hirdetés

Nem ilyen belépőről álmodott Beke Péter, amikor a felnőttfutball kapujához ért.

A 20 éves korosztályos válogatott támadó csaknem négy éve tartozik a jelenleg másodosztályú Hamburg kötelékébe, a korosztályos együttesekben minden idényben tíz gól felett termelt, ezért az egyesület azon nyolc kiemelkedő tehetsége közé választotta, akit a következő években szeretne beépíteni az első csapatba. Noha nyáron úgy tűnt, ő lehet a gárda harmadik számú centere, a szigorú járványügyi szabályozások ebben az idényben nem tették lehetővé, hogy az utánpótlásfutballból kiöregedő csatár az első keret edzéseit is látogassa. A negyedosztályú tartalékcsapatban sem játszott annyit, amennyit szeretett volna: októberben berekesztették a bajnokságot, nemrég pedig hivatalosan is lefújták.

„Pocsék év van mögöttem, nagyon rosszkor jött a leállás, hiszen ebben a korban rendkívül fontos lenne, hogy hétről hétre játsszak, de egy generáció jár hozzám hasonló cipőben, illetve megannyi más szakmában dolgozó ember került nehéz helyzetbe a pandémia miatt – nyilatkozta lapunknak Beke Péter, a Hamburger SV támadója. – Úgy érzem, sajnos nem a saját kezemben van a sorsom, ettől függetlenül igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni, s bízom abban, hogy az elmúlt félév kemény munkája kifizetődik. Becsülettel dolgoztam, s bár voltak nehéz pillanatok, mindvégig motivált, hogy remek formában kezdhessem a következő idényt.”

A fiatal labdarúgó május 22-ig a tartalékcsapattal készül, a nyári szünetig négy edzőmérkőzésen mutathatja meg magát. A tesztmeccseket már nagyon várja, hiszen ha jó teljesítményt nyújt, bizonyíthat a szakmai stábnak, egyúttal bekerülhet a megfigyelők noteszeibe is. A támadó kapós lehet az előttünk álló átigazolási idényben, mivel szabadúszó lesz, a szerződésében foglalt egyéves opció nem lép érvénybe. Lapunk információi szerint itthonról is mutatkozik érdeklődés iránta, de külföldi ajánlatok közül is válogathat annak ellenére, hogy kizárólag nevelési költség megfizetése ellenében távozhat Hamburgból, az összeg pedig több mint háromszázezer euróra rúg.

„A menedzseremmel nem beszélünk az átigazolásomat érintő kérdésekről, lehetőségekről, mert kizárólag a játékkal szeretnék foglalkozni. Annyit tudok, hogy a HSV szeretne velem hosszabbítani, de a vezérkar meg akarja várni, feljut-e az első csapat a Bundesligába vagy sem. Számomra az a legfontosabb, hogy minél több játékpercet kapjak a következő idényben. Szeretem Hamburgot, szívesen maradnék, de ha nem ugyanazok az elképzeléseink, bölcsebb váltanom. Mindenképpen külföldön képzelem el a jövőmet, a hazatérés gondolata egyelőre nem foglalkoztat.” 

www.nemzetisport.hu/legiosok/legiosok-dontes-elott-a-hamburg-lejaro-szerzodesu-tamadoja-2823577

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?