ápr 7, 2021
14 Views
0 0

Légiósok: Bízom benne, hogy ennél is van feljebb – Sallai Roland

Written by

Indulósebességén, dinamikáján és sprintjei számán is szeretne javítani a Freiburg és a válogatott pazar formában lévő támadója, Sallai Roland, aki a csúcsteljesítményért a pályán kívül is sokat tesz.

Sallai Roland úgy érzi, egyre inkább megszűnik a görcsösség a címeres mezben is (Fotó: AFP)


Hirdetés

– A legutóbbi négy tétmeccsen négy gólt szerzett. Ezt nevezik csúcsformának?
– Bízom benne, hogy ennél is van feljebb – felelte lapunknak Sallai Roland, a Freiburg és a magyar válogatott 23 esztendős támadója. – Mindig igyekszem a legtöbbet kihozni magamból, örülök, hogy ez a hozzáállás a legutóbbi négy meccsen gólokban is megmutatkozott. Remélem, a folytatásban sem okozok csalódást.

– Négyből háromszor nem kapott ki csapata, a legutóbbi bajnoki fordulóban viszont kettő egyes vereséget szenvedett a Mönchengladbach otthonában. Nagyon bántotta az elszalasztott lehetőség?
– Mivel a Gladbach az utóbbi hetekben gyengébben szerepelt a bajnokságban, a három pont volt a cél. Az első félidőben négy tiszta gólhelyzetet alakítottunk ki, meg is volt az esélyünk, hogy lezárjuk a meccset. Sajnos a fordulás után visszaesett a teljesítményünk, és fordított az ellenfél. Nem tudom, mi okozta a törést a játékunkban, a szakmai stáb bizonyára megtalálja a magyarázatot. Az első félidőben mutatott teljesítményünkre építhetünk, a szünet után történtekből pedig tanulnunk kell.

SALLAI GÓLJA A MÖNCHENGLADBACH ELLEN

– Gyógyírt jelentett, hogy a jó formát a válogatott találkozókra is átmentette?
– Szerencsére címeres mezben is egyre inkább megszűnik a görcsösség, a válogatott meccseken is felszabadultan léptem pályára. Ha az ember hétről hétre jól futballozik, könnyebben oldódik fel a soron következő meccs előtt. Ezt a teljesítményt viszont egy másodpercig sem szabad természetesnek venni, sőt, ilyenkor kell még több pluszmunkát elvégezni az edzések mellett.

– Milyen jellegű pluszmunkára gondol?
– Az egyik legfontosabb az erőállapot fejlesztése, a másik a befejezések tökéletesítése. Akadnak olyan meccsek, amelyeken mindössze egyszer kerülök helyzetbe a kilencven perc alatt, szeretnék eljutni arra a szintre, hogy képes legyek azt az egyet kihasználni. Emiatt nem lehet elégszer gyakorolni a lövéseket, a befejezéseket, a kapu előtti utolsó passzokat.

– Tiszta sor, ám az erőállapot fejlesztésnél mire célzott? A Bundesligában aligha vannak problémák ezen a téren.
– Nem arról van szó, hogy nem bírom a tempót, vagy nem tudok végigrobotolni kilencven percet, de az erőnlétnek nincs felső határa. Szeretném fejleszteni magam, hogy a kilencven perc alatt még több sprintet tudjak teljesíteni a csúcssebességemen. Növelni akarom az indulósebességemet, dinamikusabbá tenni a mozgásomat, iIyen szegmensekre céloztam. A mai labdarúgásban az erőnlét az egyik legfontosabb tényező. Minél jobb állapotban vagy, annál nagyobb az önbizalmad, és annál többet mersz vállalni a pályán.

– A pályán kívül mivel segítheti a jó forma fenntartását?
– Maximálisan odafigyelek a pihenésre, arra, hogy idejében feküdjek le este, és ha tehetem, délután is ledőlök kicsit, hogy gyorsítsam a mérkőzés utáni regenerációt, vagy hogy a délutáni edzésen is maximális fordulatszámon pöröghessek. A pihenés olykor többet ér, mint a kétórás edzés, és persze az étkezés is sokat számít.

– Mikor ivott legutóbb cukros üdítőt, és mikor volt csoki a kezében?
– Hirtelen nem is tudom megmondani… Olykor a legmagasabb szinten is „bűnöznek” a játékosok, de külföldön hamar belém nevelték, ezekről le kell mondani, ha valaki topligába vágyik. A profi pályafutás többnyire tíz-tizenöt évig tart, ebben az időszakban nélkülözni kell bizonyos ételeket és italokat, de nincs ezzel semmi gond. A karrierem befejezése után bőven lesz még időm édességet enni.

– Az első lépést megtették, hogy futballkarrierje után a világbajnoki emlékeit felidézve majszolja a süteményeket, a válogatott első három meccsén hét pontot szerzett világbajnoki selejtezőcsoportjában. Elégedett?
– Az eredményeket tekintve talán csak a Lengyelország elleni döntetlen miatt van hiányérzetem. Ha valaki előzetesen azt mondja, három háromra végzünk, talán aláírtam volna, de így, hogy két góllal vezettünk, keserűbb érzéssel vonultunk az öltözőbe. Hatvan percig nagyon jól futballoztunk, azt viszont nem tudom megmondani, mi történt abban a bizonyos egy percben. Alig hatvan másodperc alatt eltékozoltuk az előnyt. Ugyanakkor sokat elárul a csapat erejéről, hogy nem estünk össze, ismét vezetést szereztünk, sajnos a végén Robert Lewandowski villant egyet. A többi találkozón hoztuk a kötelezőt, az andorrai győzelemmel talán a korábbi kínos vereséget is sikerült némileg feledtetni. Kalmár Zsolt sérülését viszont nagyon sajnálom, a tévén keresztül is rossz volt nézni, ahogy megbicsaklott a térde. Bízom benne, hogy minél hamarabb felépül és visszatér, teljes mellszélességgel mellette állunk.

– Belegondolt abba, melyik lesz a következő válogatott tétmeccse?
– Ha jól sejtem, a Portugália elleni Eb-csoportmeccsre céloz. Természetesen ott motoszkál már a fejünkben a nyári torna, de előtte még jó néhány találkozó vár ránk a Freiburgban. Egyelőre nem is szeretnék messzebbre nézni a hétvégi Bundesliga-fordulónál.

– Mi a cél a hátralévő meccseken?
– Szeretnénk minél több élvezetes mérkőzést játszani, minél több győzelmet elkönyvelni, és hatalmas eredmény lenne, ha végül odaérnénk valamelyik Európa-liga-indulást érő helyre. Hat pont a lemaradásunk a hatodik helyen álló Leverkusen mögött, hét játéknap alatt nem lehetetlen ledolgozni.

www.nemzetisport.hu/legiosok/legiosok-bizom-benne-hogy-ennel-is-van-feljebb-sallai-roland-2819385

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?