ápr 8, 2021
12 Views
0 0

Lebukott Hosszú Katinka ellopott edzéstervének megvásárlója: az úszószövetségnek fényképe van a vevőről

Written by

Ahogy a Blikk elsőként megírta, Hosszút egy magyar szakember megkárosította. Külföldön házalt a felkészülése terveivel, sőt, értékesítette is azokat. Lapunk úgy értesült, Németországban lebukott az, aki megvásárolta a dokumentumokat. Informátorunk szerint a MÚSZ kapott egy fényképet róla, ami segítheti felgöngyölíteni a történetet, így eljutni az elkövetőhöz.

(A legfrissebb hírek itt)

A fotó alapján be lehet azonosítani, ki vásárolta meg az edzéstervet. Azt ugyanakkor továbbra sem tudni, melyik magyar tréner adta el Katinka szellemi termékét. Biztos vagyok benne, hogy a szövetség megtalálja a tettest, aki komoly büntetésre számíthat. Idehaza aligha folytathatja a karrierjét – mondta egy bennfentes a Blikknek.

Ugyanakkor még több részlet is homályos a történetben, például azt sem tudni, a rendőrségen tett-e feljelentést Hosszú vagy akár a MÚSZ az eset kapcsán. Ha nem, akkor miért nem. Hiszen az okozott kár nem kicsi…

Úgy tudjuk, a tréner busás összeget, 50 ezer eurót (18 millió forintot) kapott az ellopott tervek átadásáért cserébe. Hosszú a volt férje, az amerikai Shane Tusup (32) segítségével nyerte a három olimpiai aranyat, de a felkészülést a válásuk után egyedi módszereivel továbbfejlesztette. Vagyis az ő szellemi termékét (amelynek segítségével az elmúlt években kilenc világbajnoki és tizennégy Eb-elsőséget aratott) adták el.

Katinka felkészülését több szakember irányította az elmúlt években. Korábbi edző-férje, Tusup és az őt jelenleg segítő Nagy József nem kívánt reagálni a témára, Petrov Árpád (37) pedig, aki 2018 nyara és 2019 novembere között volt a trénere, korábban arról nyilatkozott, nem hisz benne, hogy valaki tényleg eladta volna Hosszú edzéstervét.

– Nincs olyan ember, aki ennyire sok pénzt áldozna egy edzéstervre, amely ráadásul nincs is személyre szabva – mondta néhány hete Petrov lapunknak. Most viszont egyre biztosabbnak tűnik, mégiscsak volt, akinek megért milliókat a dokumentum, hiszen már fotó is van a vásárlóról…

(Ez is érdekelheti: Na, erre senki nem számított: 15 éves gyulai úszó győzte le Hosszú Katinkát)

Tokióra koncentrál

Hosszú menedzsmentje nem kívánt reagálni arra, tud-e arról, hogy előrelépés történt az edzésterv értékesítése kapcsán indult ügyben. A sportoló a tokiói felkészülésre koncentrál, mással nem kíván most foglalkozni.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)
Minden, amit a férfiak legfontosabb szervéről tudni lehet (x)

www.blikk.hu/sport/egyeni/hosszu-katinka-ellopott-edzesterv-vasarlo/8tgngvp

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?