máj 3, 2021
12 Views
0 0

Lázár párttársáról: Simonka politikai karrierje a bíróságon törik meg

Written by

Nem létezik olyan ember, akitől én megijednék vagy félnék

– mondta Lázár János, a Fidesz egykori minisztere a Telexnek adott interjújában. Lázár kijelentette, bátran kiáll bármilyen elszámoltatás vagy bármilyen vizsgálat elé. Pérttársával, Simonka Györggyel kapcsolatban azonban már nem volt ilyen optimista: szerinte Simonka a bíróságon fejezi be a politikai pályafutását.

A lap Mezőhegyesen készített egész napos videóinterjút Lázárral, ahol a fideszesek korrupciós ügyei is előkerültek.

Simonka Györggyel az én problémám nem az, hogy itt van, hanem hogy ide került, mármint hogy közénk került

– közölte Lázár, aki közismerten nem ápolt jó viszont a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás alatt álló Simonkával. Simonka a vád szerint közeli családtagjai és bizalmasai részvételével céghálót építettki vissza nem térítendő EU-s támogatások megszerzésére.

A kormányzati politikából kitessékelt, időközben ménesgazdává avanzsált Lázár szerint „sokat segítenének a Fidesznek, ha ezek az ügyek nem lennének”, mert a Boldog István. vagy Mengyi Roland elleni eljárások sem váltak a dicsőségükre. „Természetes, hogy ahol ennyi forrás van, ott megjelennek azok is, akik ebből részesedni akarnak. Az a lényeg, hogy melyik van többségben. Tehát először is azt kell vizsgálni, hogy mi a Fidesz szándéka.” Pont ezért úgy látja, hogy a jövőben a humánpolitikában a pártjának körültekintőbben kell eljárnia, „és a kockázatokat nem kell sokáig magunkkal vinni”.

Ugyanakkor a Fideszben továbbra is erősnek tartja az egymás iránti szolidaritást, de szerinte a hibázóknak be kellene látniuk, hogy azzal használnak, ha elmennek vagy hátrébb lépnek. „Nekünk is megvannak a terheink és megvannak a húzóink is, ez ilyen világ, de ez mindenhol így van” – mondta a politikus, aki egy másik kérdésre már azt mondta, hogy Mészáros Lőrinc villámgyors gazdagodását nem tartja korrupciónak.

24.hu/belfold/2021/05/03/lazar-janos-simonka-gyorgy-fidesz-korrupcio/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?