febr 27, 2021
31 Views
0 0

Lázár János őstermelő lett

Written by

Lázár János őstermelő lett

Megvizsgálta a politikus vagyonnyilatkozatát a Vásárhely24.com, és ekkor tűnt fel a változás.

A vagyonnyilatkozatból kiderül, hogy a térség országgyűlési képviselője 1998-ban vette első szántóját. Mára mintegy 70 hektár szántója, erdeje, legelője van, de szőlővel, töltéssel, sőt még kivett mocsárral is rendelkezik.

A portál megkérdezte Lázár Jánost, hogy az új információk azt jelentik-e, hogy lemond a politikáról a földművelés javára. Válaszát azzal kezdte, a „hír igaz! De csak félig”. Megerősítette, hogy tényleg regisztrált őstermelő lett, „és ezzel visszatértem oda, ahonnan a családom hét nemzedékkel ezelőtt elindult: az eke szarvához. Aki generációk óta itt él, az ezt a dolgot magyarázat nélkül is megérti, aki meg városi, az még magyarázattal se. Mindenesetre aki abban bízott, hogy ezzel megszabadult tőlem a politikában, az korán örült. A két hivatás ugyanis nem zárja ki egymást, sőt! Szerintem más politikusnak se ártana, ha időnként a földön vagy legalább terepen dolgozna” – fogalmazott Lázár János.

Kérdésre válaszolva a politikus elmondta, az eddig kiadott földterületein maga szeretne gazdálkodni. Elsősorban szántóföldi növénytermesztésben gondolkodik, de az állattenyésztés is a tervek között szerepel.

atv.hu / Vasarhely24

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210227-lazar-janos-ostermelo-lett

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?