máj 6, 2021
7 Views
0 0

Laureus-díj: Rafael Nadal, Oszaka Naomi és a Bayern nyert

Written by

Két teniszező, a férfiaknál a spanyol Rafael Nadal, a nőknél pedig a japán Oszaka Naomi nyerte a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díjat. Az év csapatának járó elismerést a Bayern München labdarúgócsapata kapta.

A 2020-as BL-győztes Bayern München nyerte az év csapatának járó elismerést (Fotó: AFP)


Hirdetés

Oszaka Naomi először, Rafael Nadal 2011 után másodszor kapta meg a rangos elismerést az egyéni sportolók kategóriájában.

A csütörtökön Sevillában rendezett ünnepélyes díjátadón az év csapatának járó díjat a Bayern München labdarúgóegyüttese kapta, amely mind az öt megnyerhető trófeát elhódította tavaly.

Az év felfedezettje Patrick Mahomes, a Kansas City Chiefs amerikaifutball-csapatának Super Bowl-győztes irányítója lett. A tavalyi év visszatérése a kanadai hódeszkás Maxence Parrot nevéhez fűződik. Az életműdíj ezúttal Billie Jean King 39-szeres Grand Slam-tornagyőztes amerikai teniszezőnek jutott.

Különdíjat kapott Mohamed Szalah, a Liverpool FC egyiptomi futballistája, aki hozzájárult egy iskola, egy kórház és egy mentőállomás felépítéséhez a szülővárosában, valamint a Kickformore elnevezésű, labdarúgással foglalkozó német szervezet, amely arra ösztönzi a résztvevőket, hogy pozitívan járuljanak hozzá a közösségeikhez. Az év sportpillanatának azt választották, amikor a Down-szindrómás amerikai Chris Nikic teljesített egy Ironman-versenyt.

Az év szószólója a hétszeres Formula–1-es világbajnok Lewis Hamilton lett, aki sikereit és ismertségét felhasználva számos igazságtalanságra hívta fel a figyelmet világszerte, és segített a megoldások keresésében.

A győzteseket a sportakadémia több mint hatvan tagjának szavazatai alapján választották ki. Az előző évhez hasonlóan idén is számítottak a magyar szavazatokra, a Laureus Akadémia ezúttal is kollégánkat, S. Tóth Jánost kérte fel a voksolásra.

LAUREUS-DÍJ
A 2021-ES DÍJAZOTTAK LISTÁJA

Az Év férfi sportolója:
Rafael Nadal (spanyol, tenisz)
Az Év női sportolója: Oszaka Naomi (japán, tenisz)
Az Év csapata: Bayern München (német, labdarúgás)
Az Év visszatérője: Max Parrot (kanadai, hódeszka)
Az Év felfedezettje:
Patrick Mahomes (amerikai, amerikai futball)
Az Év szószólója: Lewis Hamilton (brit, Formula–1)
Az Év sportjószolgálati díja: KICKFORMORE (egy labdarúgással foglalkozó német szervezet, amely arra ösztönzi a résztvevőket, hogy pozitívan járuljanak hozzá a közösségeikhez)
Különdíj: Mohamed Szalah (egyiptomi, labdarúgás) 
Életműdíj: Billie Jean King (amerikai, tenisz) 
Az év sportpillanata: Chris Nikic (amerikai, triatlonista)

Az összes jelöltet kategóriánként ide kattintva böngészheti!

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/laureus-dij-rafael-nadal-oszaka-naomi-es-a-bayern-munchen-nyert-2824873

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?