ápr 7, 2021
5 Views
0 0

„Látom a fényt az alagút végén” – Egy éve várja a visszatérést Caramel

Written by

Sokakat a szakadék szélére sodort a koronavírus-járvány, jó néhányan kétkezi munkát is vállaltak a túlélés érdekében. Az egyre kilátástalanabb helyzet miatt a Music Hungary Szövetség szeretné többek között, ha a kormány 5%-os kulturális áfát vezetne be a szektorban, és most, hogy a lépcsőzetes nyitásról szólnak a hírek, angol mintára kapnának egy tervet, hogy lássák, ők mikor térhetnek vissza a színpadra.

A döntéshozóknak fel kell ismerni, hogy a kultúrát meg kell menteni ahhoz, hogy a társadalom egyben maradjon. Ehhez három alapvető dologra van szükség: tervezhetőségre, azonnali és hatékony állami segítségre és az 5%-os kulturális áfa bevezetésére – mondta Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke.

(A legfrissebb hírek itt)

Nem mindegyik zenésznek vagy a szektorban dolgozónak tartottak ki ugyanis a tartalékai. Abebe Dániel, azaz Bebe (44) beállt ételkiszállítónak, Big Daddy Laca (53) építkezésen dolgozik, az Apostol énekes, Meződi József (79) ételfutár lett, míg Kökény Attila (45) is segédmunkásnak állt, hogy összeszedje a napi betevőre valót. Ilyen gondja nem volt Caramelnek, de őt is megviselte az elmúlt egy év.

– A kezdeti ijedtség után próbáltam magam nem nyomasztani, inkább türelemmel várom, hogy lassan minden visszaálljon a normális kerékvágásba. Közben tudom, sokan kerültek anyagilag lehetetlen helyzetbe – mondta a Blikknek a Fonogram-díjas énekes, aki azokra a kommentelőkre is kitért, akik a „gyárba” küldenék a zenészeket.

– Bele sem gondolnak abba, hogy a zenélésben mennyi munkánk van. A dobosom eljutott arra a pontra, hogy majdnem elment gipszkartonozni, holott a világ egyik legjobb zenésze, 30 évig tanult. Nekem sem esett volna le a karikagyűrű az ujjamról, történetesen én is dolgoztam 10-15 évet gyárban, de nem lehet így általánosítani. Most viszont látom a fényt az alagút végén, remélem, hamar túl leszünk a járványon, és a zenészek is visszatérhetnek. Addig egy online koncerttel kedveskedünk a közönségnek, ami 24-től lesz elérhető.

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
Itt az igazság a lézeres szőrtelenítésről (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni egy drogériában? Íme a titok! (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/caramel-koronavirus-online-koncert/qtjcy44

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?