márc 30, 2021
2 Views
0 0

László Imre: a nyitásról való beszéd hamis biztonságérzetet közvetít az emberek felé

Written by

László Imre: a nyitásról való beszéd hamis biztonságérzetet közvetít az emberek felé

A Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke szerint beszélni sem kellene jelenleg a nyitásról, mert akkora baj a kórházakban. Gulyás Gergely április 19-ei nyitásról, míg Kásler Miklós május végéről, június elejéről beszél.

Jelen pillanatban csak jósolni lehet, Újbuda polgármestere azokkal ért egyet, akik a szigorítást javasolják jelen pillanatban.  A nyitásról való beszéd hamis illúziót, biztonságérzetet közvetít az emberek felé- jelentette ki László Imre, a DK egészségpolitikusa az ATV Startban. Szerinte felnőtt emberek vagyunk, a valóságot kellene elmondani nekünk. 

A Dél-Pesti Kórház főorvosa is elmondta, hogy még mindig a járvány felszálló ágában vagyunk, lehet kicsit lassulni fog a harmadik hullám eszeveszett tempója, de a kórházakban óriási a baj, rengetegen vannak intenzív osztályon. 

A DK kezdeményezte, hogy mostantól egy független szakértői testület irányítsa a védekezést a járvány kezelésben megbukott kormány miatt. László szerint a politikának ki kellene vonulnia a járványkezelésből, csak a szakmának kellene irányítania. 

“Ne mászkáljon bele a politika a szakma területébe”- mondta. Szerinte ez okozza azt, hogy elcsúszva reagálnak: február 8-án bejött a harmadik hullám, a DK-s polgármester állította, hogy későn reagáltunk rá. 

A szakmai kollégiumokat fel kell kérni, hogy állítsák ki azt a csapatot, amelyek tudják a járványkezelést politikától függetlenül irányítani. 

László Imre szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatóján sorok között olvasható volt, hogy  nagy a baj, ki vannak feszítve a kórházak.  

Hozzá nem férés miatt alakulnak ki ezek a borzasztó számok- jelentette ki László.

A DK szerint szimbolikusan segítséget kellene kérni külföldről, de Kincses Gyula MOK elnöknek  igaza van abban, hogy ide küldenek 10 orvost meg 25 nővért, az nem jelent tényleges segítséget.  De lenne egy üzenetértéke, hogy nagyon nincsen rendben a történet, és akkor talán “nem piknikeznek tömegek maszk nélkül”.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210330-laszlo-imre-a-nyitasrol-valo-beszed-hamis-biztonsagerzetet-kozvetit-az-emberek-fele

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?