ápr 29, 2021
3 Views
0 0

Lantos Gabriella óva int a Fradi-meccstől

Written by

Szerinte nem szabad hinni a kormánynak. A Nemzet Hőseinek egyike is korainak tartja a nyitást

Amint megvan a 4 millió beoltott, együtt szurkolhatunk szombaton! A jegyértékesítés már megkezdődött.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke így tudatta Facebook-oldalán, hogy várják a nézőket a stadionba a Ferencváros–Mezőkövesd bajnoki meccsre. (Gulyás Gergely miniszter azóta jelezte, péntekre meglehet a 4 millió beoltott.)

A klub honlapján ismertetett feltételek ellenére Lantos Gabriella egészségügyi szakértő nagyon kockázatosnak tartja a lépést. Az Új Világ Néppárt politikusa közösségi oldalán óva intette a szurkolókat attól, hogy kimenjenek a rangadóra.

Szerinte a foci egyébként is erősen motiválta az elkapkodott nyitást, a kormány 4 milliós száma pedig csak az első oltást jelenti, nem a védettséget, ami csak a második dózis után alakul ki.

Tehát szombatra csak 1 millió 350 ezer ember lesz immunis. (…)
2 millió 650 ezer ember szánt szándékkal tesznek ki annak a kockázatnak, hogy egy meccsen, moziban vagy szállodában megfertőződhetnek.

Lantos Gabriella szerint a kormány felelőtlen, amit az emberek csak úgy tudnak kivédeni, ha nem hisznek a propagandának, mert a védettségi igazolvány (amit sokan az első oltás kaptak) dacára a beoltottak 2/3-a pillanatnyilag védtelen.

Kubatov Gábor egyébként a stadionnyitás beharangozásakor azt is bejelentette, elindítják a „Nemzet Hősei” kezdeményezést, hogy mások mellett megköszönjék az orvosok, ápolók áldozatos munkáját. Egyikük, Svéd Tamás intenzív terápiás főorvos a 168 Órának ugyanakkor éppen arról beszélt, hogy a korai nyitás miatt nem tudnak majd fellélegezni az egészségügyi dolgozók, mert „megint fordítva ülünk a lovon”.

24.hu/kozelet/2021/04/29/lantos-gabriella-ova-int-a-fradi-meccstol/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?