ápr 29, 2021
3 Views
0 0

Labdarúgás: ismét zárt kapus meccsek jönnek a holland bajnokságban

Written by

A múlt hétvégi kísérleti forduló után ismét zárt kapus mérkőzésekre kerül sor a holland labdarúgó-bajnokságban – írja az MTI.

Tadicsék nem ünnepelhetnek majd nézők előtt (Fotó: AFP)

„Ez a döntés nagyon kiábrándító, mivel az előző fordulóban minden nagyon jól sikerült” – áll a Holland Labdarúgó-szövetség és az Eredivisie közös nyilatkozatában.

A március 27-én rendezett Hollandia-Lettország válogatott mérkőzésre kísérleti jelleggel ötezer nézőt beengedtek a Johan Cruyff Arenába, a legutóbbi bajnoki fordulóban pedig 10-15 százalékos kapacitás erejéig megnyitották a stadionok lelátóit. A létesítményekbe csak azok léphettek be, aki be tudták mutatni negatív koronavírus-gyorstesztjüket.

A kormány a kísérleti hétvége után úgy döntött, az Eredivisie következő fordulójában ismét zárt kapuk mögött kell rendezni a meccseket, a másodosztályban nyolc pénteki találkozóját viszont korlátozott létszámú közönség előtt játsszák, mert ezek még a kísérlet részét képezik.

A holland szövetség szerint az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy „a szabadban szinte egyáltalán nem terjed a fertőzés, és a tágas stadionokban a szurkolók az egész meccs során megfelelő távolságot tudnak tartani egymástól”.

A szövetség folytatja a tárgyalásokat a kormánnyal, hogy a negatív tesztet bemutató nézők ismét a helyszínen tekinthessék meg a találkozókat, azonban figyelmeztetett, ha az erről szóló jogszabály csak május második felében lép életbe, addigra a bajnokság már véget ér.

(MTI)

www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/labdarugas-ismet-zart-kapus-meccsek-jonnek-a-holland-bajnoksagban-2823545

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?