jún 4, 2021
12 Views
0 0

Kuncze Gábor Kövér Lászlóról: Az egy beteg dolog, amit ő a Parlament élén művel

Written by

Kuncze Gábor Kövér Lászlóról: Az egy beteg dolog, amit ő a Parlament élén művel

A volt belügyminiszter a Nyugati Fénynek adott interjút, amiben azt is elmondta, hogy miért támogatja Dobrev Klárát. Őt tartja a legalkalmasabbnak a miniszterelnöki pozícióra, és kizárja, hogy a DK jelöltjét bárki befolyásolni tudná.

Kuncze Gábor az ellenzéki közös kommunikációról elmondta a lapnak, hogy szerinte nincsenek gyenge pontjai, azt az egyet kivéve, hogy kevésnek tartja a közös fellépést.

„A probléma abból adódik, hogy bár közösen fognak indulni, azért külön-külön is igyekszenek megmutatni magukat”– hozzátette, hogy ebből származhatnak konfliktusok, de ezeket nem kell túlértékelni. Kuncze szerint nem harcról, hanem versenyről van szó.


A lájkbajnokságról a volt belügyminiszter úgy fogalmazott, hogy inkább azzal kellene eljutni az emberekhez, hogy az ellenzék elmondja, mit akarnak majd csinálni abban az esetben, ha sikerül leváltaniuk a kormányt. A Fidesz kommunikációjáról pedig annyit mondott, hogy a lényege a „gátlástalanság”.

„Bármit, és annak az ellenkezőjét is képesek állítani, és ha nagyon sokszor elmondják, akkor a saját híveik elhiszik” – nyilatkozta Kuncze, és azzal a példával élt, hogy mindenhol azt kommunikálták, milyen sikeresen zajlott a járványkezelés, miközben a halálozási adatok terén rendkívül rosszul álltunk.

Az ismét elhangzott, hogy Kuncze Gábor egyértelműen a DK miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát támogatja. „Őt tartom a legalkalmasabbnak a felkészültsége, a végzettségei, a közigazgatási tapasztalata, az európai ismertsége, a nyelvtudása alapján. Nem azért támogatom, mert nő. Más kérdés, hogy ha lenne egy női miniszterelnökünk, akkor talán meg tudna változni a politika stílusa, mert az országra ráférne a kedvesebb mosoly és a csendesebb hang” – foglalta össze Kuncze. Később mindezt azzal egészítette ki, hogy úgy látja, nincs olyan, hogy Dobrevet, bárki is befolyásolni tudná: „Ő nem másvalaki véleményét képviseli. Gyurcsány is mond neki talán sok mindent — nyilván sokat találkoznak —, meg mások is mondhatnak, Dobrev Klára pedig pontosan el tudja dönteni, hogy mit akar csinálni.”


A lehetséges elszámoltatásról Kuncze Gábor úgy fogalmazott, hogy be kell mutatni, milyen összefonódások vannak a háttérben. Ez a számonkérés egyik szelete, a másik meg az, ha konkrét bűncselekményeket vizsgálnak.

„Utóbbi tekintetében az elmúlt harminc év nagyon rosszul működött, mert mindenki azzal kezdte, hogy na majd ő utánanéz ennek, aztán soha semmi történt. A hibát ott követték el, hogy kineveztek egy politikust a vizsgálatok élére, ez történt 2002-ben például a Medgyessy-kormány idejében is. A politikust minden nap megkérdezi a sajtó, hogy hogy állnak, ő meg minden nap elmondja, hogy vizsgálódnak, csak még nem jutottak semmire” – szerinte egy kormányváltás esetén meg kell találni azt a szervezeti formát, ahol ezek a vizsgálatok elvégezhetőek.

Végül a volt belügyminiszter reagált a jelenlegi parlamenti hangulatra, és hogy csak úgy röpködnek a büntetések a házelnöktől. Szerinte a parlament ma nem ellenőrzi a kormányzatot, és az Országház nem az értelmes viták színhelye, hanem „a bohóckodás és a gyűlölködés temploma”.

Kövér Lászlóról szintén elég élesen fogalmazott Kuncze Gábor: „Szerintem az egy beteg dolog, amit ő a parlament élén művel. Pitiáner, kicsinyes, egy oldalra húzó. Mint egy rossz pedellus — mert pedagógusnak azért nem mondanám.” Kuncze nem érti, Kövér milyen alapon oszt ki sokmilliós büntetéseket, szerinte a parlament tekintélyét kellene óvnia, amit azzal is meg tudna tenni, ha rendre inti azt, aki nem a parlamenthez méltón viselkedik.

„Olyan feltételrendszert teremtett, amelyben az ellenzék csak különböző performanszokkal tudja felhívni magára a figyelmet, mert egyébként lenyomják, leszavazzák, elhallgattatják őket, nem számít, amit mondanak” – folytatta Kuncze.

atv.hu

Előválasztás: Szoros verseny várható a II. kerületben

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210604-kuncze-gabor-kover-laszlorol-az-egy-beteg-dolog-amit-o-a-parlament-elen-muvel

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?