máj 31, 2021
3 Views
0 0

Krizsán Xénia: kezdem elhinni, hogy beleszólhatok az éremcsatába az olimpián

Written by

Mint az Infostart is beszámolt róla, a magyar hétpróbázó mindjárt az első napon egyéni csúcsot állított föl 100 méter gáton, súlylökésben, valamint 200 méter síkfutásban, illetve a második, záró napon távolugrásban 15 centimétert javított, és összesítésben – a magyar országos rekordot is megdöntve – aranyérmes lett. Eredménye 6651 pont, amely jelenleg a világ idei legjobb eredménye.

Krizsán Xénia – miután egyáltalán nem érezte magát csúcsformában –, hatalmas meglepetésnek tartja kiváló szereplését a götzisi versenyen. Sikere titka az lehet, mint fogalmazott, hogy nagyon felszabadultan érkezett a megméretésre, és nem voltak hatalmas elvárásai saját magával szemben, miközben fizikailag jó állapotban volt. „Azért érezhető volt, hogy kell még egy pár edzés a technikai számokban” – jegyezte meg.

Az MTK Budapest atlétája az InfoRádió érdeklődésére az első napot követően adott interjújára is kitért, amikor az osztrák televízió élő adásában a Götzis királynője” címmel illette: „Rettentően jó érzés volt, hogy kicsit jobban beleástam magam a götzisi hétpróbaverseny történelmébe. Furcsa volt, sosem nyertem még ilyen rangos versenyen, de

jó érzés volt a legjobbnak lenni.”

A győzelem gondolata az utolsó versenyszám, a 800 méteres síkfutás előtt már megfogalmazódott benne, miután holland riválisának sokkal rosszabb ideje volt, mint neki. Próbálta futni a saját ritmusát, ami 600 méterig elég jól sikerült, és már érezte, nem fogják tudni elvenni az első helyét. Megjegyezte, jobb eredményt is el tudott volna érni, ha versengenie kellett volna a futam végén, mint így egyedül. „Csalódott is voltam icipicit a 800 után, hogy nem lett jobb, de azért sokáig nem keseregtem” – tette hozzá.

Vagyis Krizsán Xénia bizakodó, hogy a 6651-es pontszáma még jobb is lehet. Végül elmondta, „minden sportoló álma, hogy egy érmet hozzon haza az olimpiáról, és

most már én is kezdem elhinni, hogy beleszólhatok az érmekért folyó csatába.”

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?