márc 28, 2021
6 Views
0 0

Központi költségvetési szerv költözhet a hajléktalankórház helyére

Written by

Pénteken írtuk meg, hogy május elsejéig ki kellene ürítenie a Fővárosi Önkormányzatnak a Szabolcs utcában működő hajléktalankórházat. A kormány irodaházat szeretne működtetni az épületben. Csereingatlant nem sikerült találni, ezért az egyedülálló intézmény egyszerűen megszűnhet.

A kórháznak azért kell költöznie, mert az ingatlant birtokló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő felmondta a Fővárosi Önkormányzattal kötött bérleti szerződést tavaly nyáron, rögtön akkor, amikor a szerződésben foglaltak szerint felmondhatták azt, mert a határozatlan idejű szerződést nyolc évig nem lehetett felbontani.

A felmondási határidő alatt Karácsony Gergely többek között Mager Andrea minisztert – aki alá az MNV Zrt. tartozik – is megkereste, hogy rendezzék a kórház ügyét. A főpolgármester nem zárkózott el a kórház elköltöztetésétől, de a kormány nem ajánlott a Szabolcs utcai helyett csereingatlant, és a főváros sem talált másik, kórháznak berendezhető épületet.

Megszereztük azt a levelet, amit Mager Andrea küldött tavaly októberben válaszul a főpolgármesternek, ebben az szerepel, hogy „a Budapesti Módszertani Központ közreműködésével fenntartott, a Fűtött utca projekt megvalósítását szolgáló hajléktalankórház jelenlegi elhelyezését biztosító 3. számú épületet és a hozzá tartozó, a természetben kerítéssel lehatárolt ingatlanrészt is magában foglaló része kormányzati döntés eredményeképpen a közeljövőben központi költségvetési szerv elhelyezését fogja szolgálni”.

Már pénteken is megkérdeztük a Kormányzati Tájékoztatási Központot, hogy melyik szervnek alakíttatja át a kormány irodaházzá a kórházat, akkor a vagyonkezelő kommunikációs osztályától érkezett levélben nem kaptunk erre választ. Válaszukban csak annyit közöltek, hogy a fővárosnak kilenc hónapja volt megoldani a kórház költözését, ezért szerintük Karácsonyék hibája, ha megszűnik a kórház.

A levél birtokában újra kérdéseket tettünk fel a Kormányzati Tájékoztatási Központnak, többek között azt, hogy tisztázzák, melyik „központi költségvetési szervre” utalt Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Választ azonban nem kaptunk a kérdéseinkre, amennyiben azok mégis megérkeznek, frissítjük a cikkünket.

A vasárnapi Magyar Nemzetben viszont arról írtak, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet helyezhetik el a Szabolcs utcában. Az Emmi tegnap elküldött kérdéseinkre a Magyar Nemzet cikkével válaszolt, amit a kérdések elküldése után egy nappal publikáltak.

24.hu/belfold/2021/03/28/hajlektalankorhaz-szabolcs-utca-mnv/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld · Budapest
banner

Vélemény, hozzászólás?