ápr 4, 2021
2 Views
0 0

Közös hadgyakorlatra készül a NATO és Ukrajna

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

A gyakorlaton 1000 NATO-tagország katonái vennének részt, öt országból és „néhány hónapon belül” kerülhet rá sor – jelentette be az ukrán kormány.

„Védekező hadműveleteket hajtunk majd végre, melyeket támadó hadművelet követ majd, melynek célja az államhatár és a területi egység visszaállítása egy olyan országban, mely egy szomszédos ország agressziójának kitett” – nyilatkozta az ukrán kormány.

Oroszországot nem nevezték meg nyíltan a közleményben, de teljesen egyértelmű a kontextusból, hogy róluk van szó.

A bejelentésre rövidesen azután került sor, hogy több ezer orosz katona jelent meg a Krímben és az Egyesült Államok haderejének vezérkari főnöke egyeztetett orosz kollégájával telefonon a nem várt csapatmozgásról. A Kreml nyilatkozataiban hűteni próbálja a kedélyeket, de több elemző és az ukrán kormány is támadástól tart.

Címlapkép: amerikai katonák ukrán tengerészgyalogosokat képeznek ki 2014-ben. Fotó: Sean Gallup/Getty Images

www.portfolio.hu/global/20210404/kozos-hadgyakorlatra-keszul-a-nato-es-ukrajna-477026

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?