jún 11, 2021
4 Views
0 0

„Közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia szellemiségével” – mégsem kap Karinthy-gyűrűt Galla Miklós

Written by

„Közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia szellemiségével” – mégsem kap Karinthy-gyűrűt Galla Miklós

„Február óta hitegettek, én pedig teljesen beleéltem magam. Interjút adtam nekik, az ékszerésznek méretet adtam az ujjamról, hogy mekkora gyűrű kell” – Galla Miklós, mint mondja, óriási megtiszteltetésként élte meg a megkeresést, és már zajlott a díjátadó szervezése, mikor emaliben értesítették: mégsem kapja meg a humoristáknak járó legnagyobb elismerést.

„Akkor még megegyezett az értékrendünk, később pedig nem? Amúgy tudom, honnan fúj a szél.

Valaki azt az álhírt terjeszti, hogy beálltam Karácsony Gergely mögé, csatlakoztam a főpolgármester mozgalmához, de ez nem igaz. Soha életemben nem politizáltam, most mégis úgy érzem, politikai okok miatt vonják meg tőlem az elismerést. Ez egy egészen képtelen helyzet”

 – mondta el a Blikknek a csalódott humorista.

Kőhalmi Zoltán, aki 2009-ben kapta meg a kitüntetést, közösségi oldalán így írt erről:

„A mai napon értesültem róla, hogy a díjazottak „tevékenységének a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével” kell összeegyeztethetőnek lenni. Amikor az elismerést kaptam, valamiért elfelejtettek minderről tájékoztatni, én pedig nagyon meg voltam illetődve, ezért nem kérdeztem rá.

Sőt, bevallom: tudatlan fejjel azt hittem, elég lesz a szakmai alázat, a maximalizmus, a szüleimtől kapott értékrendem és elődeim, példaképeim iránymutatása. Mivel a díjat a mai napig nagy becsben tartom, (egyszer betörtek hozzánk, de nem találták meg, máskor meg nekem kellett visszalopnom a kislányom babaházából), semmiképpen sem szeretnék olyasmit tenni vagy nyilatkozni, amivel utólag érdemtelenné válnék a díjra.

Kérném, küldje el írásban, mit tehetek és mit nem, illetve szívesen vennék egy általános iránymutatást, ha esetleg váratlan helyzetbe kerülnék és önálló gondolatokat kellene megfogalmaznom” – írta Kőhalmi levelét az MTVA vezérigazgatójához, Dobos Menyhérthez címezve.

 atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210611-kozelmultbeli-tevekenysege-nem-egyeztetheto-ossze-a-kozmedia-szellemisegevel-megsem-kap-karinthy-gyurut-galla-miklos

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?