okt 13, 2020
5 Views
0 0

Közelgő trópusi ciklon bénította meg Hongkongot – 8-as fokozatú riasztást adtak ki

Written by

Közelgő trópusi ciklon bénította meg Hongkongot – 8-as fokozatú riasztást adtak ki

Megbénította Hongkongot egy közeledő trópusi ciklon kedden, a város meteorológiai megfigyelőközpontja szerint a nap nagy részére érvényes marad a 8-as fokozatú tájfunriasztás – olvasható a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes kiadásában.

A Nangka nevű trópusi ciklon a riasztási fokozat alapján – amely a harmadik legmagasabb a városban alkalmazott rendszer szerint – 63-117 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel jár együtt.

A csaknem 7,5 millió lakosú városban az oktatási hivatal keddre tanítási szünetet rendelt el, és a tömegközlekedésben is menetrend-változtatásokat, illetve járattörléseket alkalmaztak. A hongkongi tőzsdén felfüggesztették az értékpapír- és származékos piaci kereskedést. A mára kiírt bírósági tárgyalásokat és meghallgatásokat elnapolták, és négy ideiglenes koronavírus-tesztelő központot is bezártak a viharra való tekintettel.

A meteorológiai központ előrejelzése szerint még szerdán is erős szelek és heves záporok várhatóak, a viharos idő a hét második felére enyhülhet.

Hongkongban idén már másodszorra adtak ki 8-as fokozatú riasztást. Először augusztusban, a Higos tájfun miatt volt szükség erre, a riasztási fokozatot ráadásul akkor egy hat óráig tartó időszakra 9-es, vagyis a második legmagasabb fokozatra emelték.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20201013-kozelgo-tropusi-ciklon-benitotta-meg-hongkongot-8-as-fokozatu-riasztast-adtak-ki

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?