ápr 5, 2021
3 Views
0 0

Közeledünk a 2,5 millió beoltotthoz: napokon belül jöhet a nyitás?

Written by

Közeledünk a 2,5 millió beoltotthoz: napokon belül jöhet a nyitás?

A kormány 2,5 millió beoltotthoz kötötte az újranyitás megkezdését, az elmúlt pár nap tendenciája alapján pedig ezt akár pár nap múlva is elérhetjük.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt hét pénteken megerősítette, hogy ez az elképzelés változatlan maradt: pár nappal a 2,5 millió beoltott elérése után megindul az újranyitás.

Jelenleg 2 362 839 ember kapta meg legalább az első dózist, ráadásul legutóbb egy nap alatt több mint ötvenezerrel nőtt a beoltottak száma – írja az Index.

A jelenlegi korlátozások április 8-ig vannak hatályban, így ha addig valóban sikerül elérni a kívánt szintet, megeshet, hogy a kormány nem hosszabbítja meg az intézkedéseket.

Amennyiben így alakulna, a következő szabályozások léphetnek érvénybe napokon belül:

Először is kicsit tovább maradhatunk kint, ugyanis a kijárási korlátozás új kezdete este 10 óra lesz, amihez igazodik a boltok nyitvatartási ideje is, 21:30 percig lehet majd vásárolni – amivel egyébként az üzletekben tartózkodók száma is jobban el fog oszlani.

De nem csak az élelemiszerüzletek és drogériák örülhetnek, újra kinyithatnak a nem létfontosságú termékeket forgalmazó boltok is. Ezt azonban csak kellő óvintézkedések mellett, ugyanis tíz négyzetméterenként maximum egy vásárló tartózkodhat majd az üzletekben.

A boltok mellett a szolgáltatások is újranyithatnak: például a fodrászatok, kozmetikák. Nem lazulnak azonban a vendéglátóhelyekre vonatkozó előírások, továbbra is csak elviteles működéssel tarthatnak nyitva.

A sokat vitatott iskolanyitás napja is változatlan április 19-re készülhetnek a szülők és pedagógusok.

Koronavírus: minden eddiginél nagyobb nyomás van az egészségügyi dolgozókon

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210405-kozeledunk-a-buvos-2-5-milliohoz-napokon-belul-nyitas

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?