márc 30, 2021
4 Views
0 0

Közel másfélmillió Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett már Magyarországra

Written by

Közelíti a másfélmilliót a Pfizer által Magyarországra szállított koronavírus elleni vakcina mennyisége – áll a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. közleményében. Azt írták, hogy kedden újabb, több mint 165 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra, és ez már a 15. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból.

A Pfizer több mint két hónapja szállítja megbízható, heti menetrendben a COVID-19 elleni vakcináját Magyarországra, csak március hónapban több mint 690 ezer adag oltóanyaggal segítve a hazai védekezést

– hangsúlyozták.

Emlékeztettek, hogy ez a vakcina az első volt az Európai Unióban, ami feltételes forgalomba hozatali engedélyt kapott a 16 éves vagy annál idősebb populáció aktív immunizálására.

Az első szállítmány 2020. december 26-án érkezett Magyarországra, azóta is heti rendszerességgel érkeznek a vakcinák, hogy segítsék a koronavírus elleni küzdelmet.

A közlemény szerint a két vállalat az idei év elején kiemelt figyelmet fordított gyártási kapacitásainak megerősítésére és kibővítésére, hiszen a cél, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint kétmilliárd adag vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte. 

Magyarország esetében az első negyedévre vállalt teljes vakcinamennyiséget a Pfizer megbízhatóan leszállította, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnöveli az országba szállított dózisok számát – áll a közleményben.

index.hu/belfold/2021/03/30/vakcina-pfizer-biontech-jarvany/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?