máj 26, 2021
26 Views
0 0

Közel 200 milliót érő cucc bújt meg náluk: gödöllői drogkereskedőkre csapott le a rendőrség – fotók

Written by

Május 21-én indultak meg a Pest megyei felderítők, besötétedett, mire elhangozhatott az „ütés” vezényszó. A meglepetésszerű ismerkedésről minden bizonnyal készséggel lemondott volna az a három férfi, akiket kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak.

(Ez még érdekelheti: A világ másik végére utaztak a kommandósok, hogy elfogják a rettegett maffiafőnököt)

Autóikban és lakásukon droggyártáshoz nélkülözhetetlen eszközöket és alapanyagokat foglaltak le – a fagyasztószekrényben sem élelmiszerek sorakoztak, hanem az előzetes igazságügyi vegyészszakértő véleménye szerint amfetamin.

(A legfrissebb hírek itt)

A gyanú szerint a három férfi egy ideje kábítószer előállításával és terjesztésével foglalkozott. Egy gödöllői panellakásba vitték az alapanyagokat, a házi termelés a fürdőszobában zajlott, az elkészült, közel 15 kilogramm fehér, krémes anyag 16 zacskóba adagolva várta további sorsát a fagyasztó polcain.

Az elkészített kábítószert a tettesek egy fagyasztóban tárolták / Fotó: Police

Az elkészített kábítószert a tettesek egy fagyasztóban tárolták / Fotó: Police

A méregkeveréshez használt lakásban fóliázógépek, digitális mérleg, keverő edények, valamint a drog összetevői – koffeinpor, kénsavval és opioiddal (alfa-metilfentanil) teli kannák hevertek. Hasonló zsákmányt találtak a tettesek autóiban is kiegészítve 1,4 millió forinttal és 1900 euróval.

Az autóban a kábítószer alapanyagok mellett 1,4 millió forintot és 1900 eurót is találtak a rendőrök / Fotó: Police

Az autóban a kábítószer alapanyagok mellett 1,4 millió forintot és 1900 eurót is találtak a rendőrök / Fotó: Police

A lefoglalt hozzávalókból kb. 45 kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani, így a hónapok óta zajló nyomozás alapján kivitelezett akcióval a rendőrök közel 180 millió forint kiskereskedelmi értékkel bíró drog utcára kerülését akadályozták meg.

Közel 180 millió forint értékkel bíró drog utcára kerülését akadályozták meg a rendőrök / Fotó: Police

Közel 180 millió forint értékkel bíró drog utcára kerülését akadályozták meg a rendőrök / Fotó: Police

Az egyik előállított, az 57 éves F. Richárd nem tett vallomást, a 33 éves budapesti Gy. István tagadott, az 58 éves kerepesi K. István részben beismerő vallomást tett.

Az azóta letartóztatott férfiakkal szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/rendorok-elkaptak-godollo-kabitoszer/b50ld31

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?