febr 23, 2021
5 Views
0 0

Kovács Gergely érseket köszöntötték Gyulafehérváron beiktatása első évfordulóján

Written by

A délelőtti műsor keretében elsőként András István rektor köszöntötte a főpásztort; a kispapok nevében Daly Attila diakónus mondott köszöntőt. Fellépett a szeminárium kórusa; Lázár Hunor és Tóth Gellért verseket adtak elő; a kispapok egy csoportja Márton Áron püspök lehallgatási jegyzőkönyvei alapján összeállított jelenetet mutatott be.

A kispapok és elöljáróik ajándékát Oros Tibor-Roland főmagiszter adta át, az ajándéktárgyak mellett imakilenceddel is „megajándékozták” az érseket.

Az ünnepség végén Kovács Gergely Márton Áron püspök szavaival buzdította kitartó munkára, majd közös munkára hívta a kispapokat, végül felkérte őket, hogy állítsanak össze egy székesegyházi kalauzt, melyet ő saját költségén kiad majd, és az eladásból származó bevétel a kispapok terveinek megvalósítására szolgálhat.

A főpásztor bejelentette, hogy létrehoz egy ösztöndíjat, melyet egy-egy ötödéves kispap nyerhet el minden évben.

Délután az érsekség dísztermében, a püspökelődök képei alatt tartott ünnepség keretében Kerekes László segédpüspök köszöntötte Kovács Gergelyt.  

Beszéde teljes terjedelmében ITT olvasható.

A köszöntő után Bogdán Zsolt UNITER-díjas színművész és Oláh Mátyás csellóművész verses-zenés műsorát hallgatták meg a jelenlevők.

Az ünnepség ajándékozással és Kovács Gergely köszönő szavaival ért véget.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Nagy Emil; Gyulafehérvári Érsekség Facebook-oldala

Magyar Kurír

magyarkurir.hu/hirek/kovacs-gergely-erseket-koszontottek-gyulafehervaron

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Vélemény, hozzászólás?