okt 16, 2020
3 Views
0 0

„Köszönöm, hogy életben tartotok a dalaim életben tartásával” – Videóban üzent Bérczesi Róbert

Written by

2018-ban indított először kampányt az Artisjus azért, hogy felhívja a figyelmet a slágerek mögött álló szövegírókra és zeneszerzőkre. A Dalszerzők napja alkalmából idén 74 könnyű- és komolyzenei szerzőt – köztük Müller Péter Sziámit, Palya Beát, Varga Liviust, Jónás Verát is – hogy készítsenek kisfilmet arról, hogyan született meg egy daluk, számukra honnan jön az ihlet és milyen egy dalszerző élete. A kisfilm pályázatban részt vevő 74 szerzőből 68-an vállalták, hogy megmérettetik magukat az október 16-ig tartó #kösziadalt közönségszavazáson. A nyertes szerzőt az Artisjus Egyesület félmillió forintos díjjal jutalmazza.

(A legfrissebb hírek itt)

A versenyben egyelőre – és már elég régóta – Varga Livius kisfilmje áll az első helyen, amely a Magam adom című dalhoz készült.

Bár Bérczesi Róbert nem szerepel a listán, a Hiperkarma énekese nem feledkezett meg arról, hogy ez a nap miért is olyan fontos a zenészek körében.

“Ma a Dalszerzők Napját ünnepeljük, egy kicsit ezzel magamat is és dalszerző barátaimat is ünneplem. Ahogy a sikeres előadások végén szokták a színházakban kiabálni: Szerző! Szerző!” – kezdte videóbejegyzésében Bérczesi. “Egy dalt játszok el nektek, ebből az ünnepi alkalomból, ami a dalszerzés nehézségeiről szól. Valami ilyesmi a szöveg, hogy: a szavak nehezen jönnek. Hogyan találhatnám meg azt a módot, hogy kifejezhessem azt, hogy szeretlek téged? Mert én csak egy zenész ember vagyok. A dallamok a legjobb barátaim” – mondta, majd belecsapott a Words don’t come easy című slágerbe.

“Köszönöm, köszönöm ezt nektek, hogy életben tartotok engem a dalaim életben tartásával. Köszönöm. Örök hála és köszönet” – tette még hozzá az énekes.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Mitől „száraz” a nő? Ezek a legostobább tévhitek (x)
Ezekre érdemes figyelniük terhesség idején a kismamáknak (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/zene/berczesi-robert-uzenet-dalszerzok-napja/zetk27l

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?