ápr 29, 2021
10 Views
0 0

Kósa Lajos reagált az őt ért vádakra

Written by

Mint megírtuk korábban, elkezdődött Mátészalkán a csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária (születési neve alapján M. Mária, korábbi nevén Sz. Gáborné) ügyének tárgyalása, aki azt állítja, hogy Kósa Lajos, fideszes politikus nemcsak elhitte, de aktívan közreműködött a hagyaték megszerzésében.

Ezt több közismert tény is alátámasztja: egyrészt Kósa több ajándékozási szerződést aláírt: a Blikk birtokába került egyik 2016-os szerződés alapján Kósáé lett volna az egyik legnagyobb francia bank, a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka. Másrészt mikor családi összejöveteleket tartottak néhai férjével, akkor jelen volt a fideszes politikus is. Ezt alátámasztja a Blikk birtokába került kép is, amin Kósa kedélyesen kávézgat a csengeri örökösnő otthonában,

Ezzel szemben Kósa Lajos tagad minden vádat, állítása szerint mind P.-né Mária, mind az ügyvédje valótlan állításokat tesz róla a bíróságon.

„Mint az közismert, egy büntetőügy vádlottja nem köteles igazat mondani a bírósági eljárás során, ez az ügyvédjére is vonatkozik. Úgy látom, mind az ügy vádlottja, P.-né Mária, mind a védője, Helmeczy László élt ezzel a joggal. A rám vonatkozó állításaik nem felelnek meg a valóságnak. Azt is értem, mi motiválja a vádlottat védő ügyvédet, hisz ő a Demokratikus Koalíció politikusa. Soha nem utaztam együtt sehova a vádlottal, aki soha nem fedezte semmiféle költségemet” – reagált a politikus az ATV Híradójának megkeresésére.

www.blikk.hu/aktualis/politika/kosa-lajos-csenger-orokosno-reakcio/whb1058

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?