máj 12, 2021
13 Views
0 0

Korrupcióval gyanúsítottak meg három rendőrt – videó

Written by

Előnyért elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség három rendőr és egy vállalkozó ellen. Az összehangolt akció során mindannyiukat előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy valamennyi gyanúsított és védője panaszt jelentett be a gyanúsítással szemben.

Két rendőr és a vállalkozó megtagadta a vallomást, utóbbi azt mondta, hogy nem követett el bűncselekményt. A harmadik rendőr szintén tagadta a bűncselekmény elkövetését és érdemi védekezést terjesztett elő

– mondta Kovács.

A gyanúsítás lényege szerint egy Hajdú-Bihar megyei mezőgazdasági vállalkozó márciusban azzal kereste meg a rendőr ismerősét, hogy teherautóval a közlekedési szabályok megsértésével, – a gépjármű leengedett oldalfalai mellett – nagy mennyiségű takarmány körbálát kíván a tanyájára szállíttatni.

Ennek során a férfi azt kérte a rendőrtől, hogy szolgálati helyzetéből eredően nyújtson segítséget abban, hogy a szállítás során a rendőrkapitányság közlekedési járőrei a szállító gépjárművet ne vonják közúti ellenőrzés alá és ne szabjanak ki szankciót vele szemben az elkövetett közlekedési szabálysértés miatt.

A megkeresett rendőr főtörzsőrmester erre ígéretet tett, és cserébe jogtalan előnyként azt kérte, hogy a férfi biztosítsa számára az egyik tehergépjárművének használatát, amivel tíz köbméter földet kíván fuvarozni. A vállalkozó a kért ellenszolgáltatás nyújtásába beleegyezett.

A főtörzs a szállítás előtt felhívta az aznap szolgálatot ellátó járőröket, akikkel megegyezett abban, hogy a takarmány körbálákat szállító járművet nem vonják ellenőrzés alá. Ezután ismerősét arról biztosította, hogy a szállítást megkezdhetik, mivel a kollégáival megbeszélte, hogy az ügyben nem lesz rendőri intézkedés. A vállalkozó a tehergépkocsi használatát rendőr ismerősének másnap biztosította.

[embedded content]

24.hu/belfold/2021/05/12/korrupcioval-gyanusitottak-meg-harom-rendort-video/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?