ápr 8, 2021
2 Views
0 0

Koronavírus: van egy ország, ahol már a harmadik egészségügyi minisztert nevezik ki 40 nap alatt

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Falconí lemondását maga Moreno kérte, miután a helyi média arról számolt be, hogy a fővárosban, Quitóban idősebb állampolgároknak több mint nyolc órát kellett várniuk sorokban oltópontoknál, hogy megkapják a koronavírus elleni védőoltásukat. Az El Comercio című napilap szerint koordinációs problémák miatt hasonló esetek előfordultak az ország második legnépesebb városában, Quayaquilben is.

Falconí elődjét, Rodolfo Farfánt – aki húsz napig se vezette a tárcát – március 1-jén nevezték ki Juan Carlos Zevallos helyére, aki február végén mondott le tisztségéről olyan állítások közepette, amelyek szerint előnyben részesítette egy családtagját másokkal együtt az oltási programban. Farfán március 19-én mondott le, azután, hogy a helyi ügyészség vizsgálatot indított annak kiderítésére: történtek-e kivételezések az országban a koronavírus elleni védőoltások beadásánál.

Az El Universo szerint Salinas a csaknem négy éve regnáló kormány hatodik egészségügyi minisztere, és az ötödik a koronavírus-járvány kezdete óta.

A körülbelül 17 millió lakosú Ecuadorban eddig 328 millió koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető csaknem 12 ezer halálesetet regisztráltak.

Címlapkép: Getty Images

www.portfolio.hu/uzlet/20210408/koronavirus-van-egy-orszag-ahol-mar-a-harmadik-egeszsegugyi-minisztert-nevezik-ki-40-nap-alatt-477696

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?