márc 31, 2021
5 Views
0 0

Koronavírus: továbbra is tüntetnek a járványügyi korlátozások ellen Romániában

Written by

A csendőrség 644 bírságot szabott ki megközelítőleg 370 ezer lej (27,4 millió forint) értékben, amiért a szervezők nem gondoskodtak a törvényes létszám betartásáról, és amiért a résztvevők nem tartották be a az éjszakai kijárási tilalmat, a gyülekezési korlátozásokat és az egészségügyi előírásokat.

(A legfrissebb hírek itt)

Brailán 17 tüntetőt állítottak elő, akik szerda hajnalban kövekkel dobálták meg a csendőröket és járműveiket: ellenük garázdaságért indult eljárás. A csendőrség közleménye arra is kitér, hogy “nem vértócsa, hanem egy vörös sál” látható azon a videofelvételen, amely egy csendőrautó mellett fekvő tüntetőről készült, és amelyet a közösségi médiában a csendőri brutalitás bizonyítékaként terjesztettek. A csendőrség cáfolta, hogy mentőt kellett volna hívni az illetőhöz, akire előállítása után a rendőrség 1950 lejes bírságot szabott ki különböző kihágásokért.

A Hotnews.ro portál beszámolója szerint Craiován 300 futballszurkoló tüntetett a járványügyi megszorítások ellen a stadionok megnyitását követelve, közülük többen – a járványügyi operatív törzs döntéseit kommunikáló – Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkárról készült nagy méretű fotókat gyújtottak meg egy improvizált emelvényen.

Ez is érdekelheti: Müller Cecília: Egyértelmű, saját eredményeink vannak a védőoltások hatásosságáról

A bukaresti tüntetés – amelynek útvonala ezúttal az elnöki hivatalt is érintette – erőszakos incidensek nélkül, éjfél után ért véget. A csendőrség 141 résztvevőre 100 ezer lejnyi bírságot szabott ki, egy – benzinkút kirakatát a tüntetés leple alatt fosztogató – férfi ellen pedig minősített lopásért indult büntetőeljárás.

(MTI)

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/romania-tovabbra-is-tuntet-jarvanyugyi-korlatozasok/vb5m19n

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?