márc 29, 2021
5 Views
0 0

Koronavírus: nem kérnek soron kívüli oltást a norvég olimpikonok

Written by

9 perce

A norvég olimpikonok nem kérnek soron kívüli oltást/ Fotó: Pixabay

A norvég olimpikonok nem kérnek soron kívüli oltást/ Fotó: Pixabay

Norvégiában máshogy állnak az oltáshoz, mint például nálunk! Míg itthon már beoltották soron kívül az olimpiára készülőket, addig a skandináv országban erről szó sincs.

A Norvég Olimpiai Biztosság élsportolókért felelős igazgatója, Tore Övrebö elmondta, hogy követi az ország oltási tervét, ezért esze ágában sincs azért kampányolni, hogy a mintegy 90 olimpikont előbb beoltsák, mint ahogy a sorban következnének.

(A legfrissebb hírek itt)

“A hatóságok oltási stratégiáját követjük, nem lopakodunk oda előbb. Mi is a norvég lakosság része vagyunk” – nyilatkozta Övrebö egy norvég lapnak.

A szakember hozzátette, hogy a tokiói olimpia szervezői egy olyan fertőzés ellenőrzési rendszert hoztak létre, hogy nem is probléma, ha nem kapnak a sportolók oltást a rendezvény előtt. Az igazgató bizalmat fektetett abba a rendszerbe, ami a Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgynevezett Play Bookja – speciális kézikönyve és a pandémiás szabályokkal is foglalkozik.

(Ez is érdekelheti: Külföldi nézők nélkül rendezhetik az olimpiát)

Övrebö azt is elmondta, hogy kicsi az esély arra, hogy valaki az olimpia idején legyen koronavírusos, ugyanis Japánba érkezés előtt is szigorú tesztelések lesznek, majd azt is hozzátette, hogy eddig egy olimpikon sem jelezte, hogy oltás nélkül nem menne az olimpiára – írja a 24.hu.

#ad-bank360::before {content: ‘hirdetés’; display: block; font-weight: 700; font-size: 12px; text-align: center; line-height: 26px; color:#acacac; background-color: #F5F5F5}
.szm {background-color: #F5F5F5;}
.szm p {margin: 5px; font-size: 1rem;}

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni egy drogériában? Íme a titok! (x)
6 különleges ajándék nőknek húsvéta (x)
Tokiói Olimpiai Játékok védőoltás Norvégia vakcina

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/soron-kivuli-oltas-norvegia-olimpikonok-koronavirus/p527pgn

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?