ápr 27, 2021
8 Views
0 0

Koronavírus: Megkezdték a hazai nagyvállalatok a dolgozóik oltását – Kik léptek eddig?

Written by

Mol

A Mol hétfőn közölte, hogy összes munkavállalójának, köztük a töltőállomásokon dolgozóknak is felajánl koronavírus-vakcinát. A hazai olajipari óráscég dolgozói Sinopharm-vakcinát kérhetnek, amelyből a hétvégén érkezett egy nagyobb szállítmány Magyarországra.

A vállalat közleménye szerint a Mol már az oltások megindulásakor kezdeményezte, hogy részt vehessen a kiosztásukban, és az országos oltási munkacsoport döntése alapján mostantól minden munkatársuknak fel tudnak ajánlani Sinopharm-vakcinát, nem csak a kritikus infrastruktúrát üzemeltetőknek, hanem minden szellemi és fizikai munkát végző dolgozójának.

A Mol dolgozói egy regisztrációs felületen tudnak jelentkezni önkéntesen holnapig, és az oltások beadásában a cég foglalkoztatásegészségügyi partnerei fognak segédkezni az igényfelmérést követően.

Forrás: Shutterstock

Richter

Szintén Sinopharm-vakcinát ajánl fel dolgozóinak a hazai gyógyszergyártó, a Richter, akár már a héten elkezdődhet az oltás a vállalat telephelyein, egy a dolgozók körében végzett igényfelmérést követően. Az oltás felvétele önkéntes, annak beadását Budapest és Dorog telephelyeken a vállalat foglalkozásegészségügyi szolgáltatója bonyolítja le, Debrecenben pedig egy oltópont – közölte a cég.

Forrás: Richter

Suzuki

A Magyar Suzuki munkatársainak szintén lehetőségük lesz beoltatni magukat a vállalatnál koronavírus elleni vakcinával. Az oltás a Magyar Suzuki munkarendjéhez igazodva a héten megkezdődik a kormány által rendelkezésre bocsátott oltóanyagokkal.

A Magyar Suzuki kommunikációs vezetője hozzátette, az oltópont létrehozása ennek a folyamatnak a következő lépése. Az oltás természetesen önkéntes.

Forrás: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Mercedes

Múlt héten számoltunk be arról, hogy ideiglenesen leállt a kecskeméti Mercedes-gyár és várhatóan május 2-ig szünetel a termelés, miután a világban tapasztalható félvezetőhiány hatással van a gyártásra. Miközben a beszállítói problémák miatt a termelés szünetel, a vállalat kecskeméti gyárában több oltópontot is kialakítottak, így kieső időt részben arra használják, hogy jelentős számú munkavállalónknak ajánlják fel a koronavírus elleni védőoltás lehetőségét a gyárban, amennyiben erre önként jelentkeznek.

Forrás: MTI Fotó/Ujvári Sándor

Címlapkép: Getty Images

www.portfolio.hu/uzlet/20210427/koronavirus-megkezdtek-a-hazai-nagyvallalatok-a-dolgozoik-oltasat-kik-leptek-eddig-480568

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?