máj 10, 2021
18 Views
0 0

Koronavírus: mától a regisztrált 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni

Written by

Több mint 84 ezer fiatal regisztrált érvényesen, az időpontfoglaló nyitásáról SMS-ben is kapnak értesítést.

(Kapcsolódó: Jó hír: már a 16-18 éves fiatalokat is lehet regisztrálni oltásra, itt a hivatalos közlemény)

Május 13 csütörtök és 18 kedd közötti időpontokat hirdettek a kórházak, melyekre az eeszt.gov.hu oldalon lehet regisztrálni, a TAJ-szám és a születési dátum megadása után. Az oltás a Pfizer vakcinájával fog történni – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közleményben.

(A legfrissebb hírek itt)

A fiataloknak az oltásra vinniük kell egy kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot, mely a koronavirus.gov.hu oldaláról tölthető le. A nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás.

(Kapcsolódó: Kiderült, így zajlik majd a 16-18 évesek oltása)

Azok a fiatalok jogosultak az időpontfoglalásra, akik érvényesen regisztráltak, és május 18-ig betöltik a 16. életévüket.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a Pfizerre jelenleg csak a fiatalok tudnak időpontot foglalni, a többi regisztrált a Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik vakcinájára tud jelentkezni.

Amennyiben csak tanítási időszakra sikerül időpontot foglalni, az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, melyet az időpontfoglalás visszaigazolásával és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Mit kell vinni az oltásra?

  • a kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot,
  • a kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról,
  • TAJ-kártyát,
  • személyi igazolványt.

Azok a 16-18 évesek, akik még nem regisztráltak oltásra a vakcinainfo.gov.hu-n, ezután is megtehetik, azonban az ő oltásukra csak később, a többi regisztrált között lesz lehetőség.

Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ezután is megtehetik, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség.

(Ez is érdekelheti: Csökkenőben az új fertőzöttek száma, 91 honfitársunk hunyt el az elmúlt 24 órában – Friss járványügyi adatok hétfőn)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-vakcina-regisztralt-16-18-evesek-idopont-foglalas/l4f7wpf

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?