jún 11, 2021
9 Views
0 0

Koronavírus: már lehet regisztrálni a 12-15 éveseket is oltásra, ez a menete

Written by

A vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet regisztrálni az érintett korosztályt – írták.

(A legfrissebb hírek itt)

A regisztrációt a szülő jogosult elvégezni, ennek során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, taj-számát, lakcímét, valamint a szülő elérhetőségeit.

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik, és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermekét beoltatni kívánó szülő is automatikusan foglalhat időpontot az oltásra online az eeszt.gov.hu honlapon.

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges, Pfizer-oltások folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon.

(Kapcsolódó: Orbán Viktor a kormányinfón: oltják a gyerekeket, aki nem vette fel a második oltást, rosszul jár, 10 nap rendkívüli szabadság jön)

A KTK azt kéri, hogy az oltásra a szülő vigye magával a hozzájárulási nyilatkozatot.

Az immunizálás önkéntes, arról a szülő jogosult dönteni – emelték ki.

Azt javasolták, hogy kérdés esetén a szülő kérje ki a háziorvos, a házi gyermekorvos vagy a gyermeket kezelő orvos véleményét is.

(Ez még érdekelheti: Koronavírus Magyarországon: ismét 10 alatt a halálos áldozatok száma)

A KTK felhívta a figyelmet arra, hogy 12 év alattiakat továbbra sem lehet oltani, az ő regisztrációjukat nem fogadják el.

(MTI)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-hire-oltas-12-15-evesek-szulok/sz2r8y5

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?