márc 28, 2021
4 Views
0 0

Koronavírus – Magyarország az EU élén átoltottság terén, megelőzte Máltát

Written by

Az ECDC honlapján olvasható adatok szerint Magyarországon a lakosság 21,6 százaléka kapta meg valamelyik koronavírus elleni vakcina legalább első adagját, míg a második adagot a felnőtt lakosság 6,6 százalékának adták be.

A második helyen van a valamivel több mint félmillió lakosú Málta (21,5/9,5 százalék), majd után az 5,5 milliós Finnország (17,5/2) és az 1,3 milliós Észtország (16,5/5,4) következik.

A sort Bulgária és Lettország zárja, ahol a felnőtt lakosság 6 és 5,4 százaléka kapta meg első oltását.

Az ECDC összesítése szerint az Európai Unió lakosságának 12,3 százaléka kapta meg valamelyik oltóanyag legalább első adagját vasárnapig bezárólag.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nőtincs, 2021. március 27.
Tóth Orsolya hadnagy, szakasszisztens az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinát készíti elő oltáshoz a Magyar Honvédség oltóbuszában Nőtincsen a községháza udvarán 2021. március 27-én. Elsőként Nógrád megyében segítenek a Magyar Honvédség oltóbuszai az oltásban.
MTI/Kovács Attila
Elsőként Nógrád megyében segítenek a Magyar Honvédség oltóbuszai az oltásban. MTI/Kovács Attila

Nyitókép: Tóth Orsolya hadnagy, szakasszisztens az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinát készíti elő oltáshoz a Magyar Honvédség oltóbuszában Nőtincsen 2021. március 27-én. MTI/Kovács Attila

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?