okt 14, 2020
0 View
0 0

Koronavírus: kiengedték a kórházból Antonín Panenkát

Written by

A sport.sk arról értesült, hogy Antonín Panenka felgyógyult a koronavírusos megbetegedésből, és így elhagyhatta a prágai kórházat.

Antonín Panenka továbbra sem egészséges teljesen (Fotó: AFP)

A 71 éves, korábbi csehszlovák válogatott futballista súlyos állapota miatt bő egy héttel ezelőtt került az intenzív osztályra. Azóta szerencsére sikerült felgyógyulnia a koronavírusból, ám így sem egészséges teljesen, tüdőgyulladással otthonában folytatja a felépülést – erről a fia, Tomás Panenka számolt be.

Az 1976-os Európa-bajnokság belgrádi döntőjében 2–2-es eredménnyel zárult a rendes játékidő Csehszlovákia és a címvédő NSZK között, és miután a hosszabbításban nem született gól, az elsőségről – a sportág történetében első alkalommal – tizenegyespárbaj döntött. A negyedik párban a német Uli Hoeness hibázott, így a csehszlovákok ötödik lövése dönthetett, ezt rúgta Panenka. A csatár nekifutott, és alápörgetett a labdának, amely lassú ívben az elvetődő Sepp Maier kapus mellett a háló közepébe hullott. Az így értékesített büntetőket azóta Panenka-tizenegyesnek nevezik.

www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/koronavirus-kiengedtek-a-korhazbol-antonin-panenkat-2789531

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?