nov 21, 2020
7 Views
0 0

Koronavírus-járvány: online szülésfelkészítő tanfolyamot indít a Szent János Kórház

Written by

3 perce

Ingyenes, online, bárki számára elérhető szülésfelkészítő tanfolyamot tart a Szent János Kórház Illusztráció: Northfoto

Ingyenes, online, bárki számára elérhető szülésfelkészítő tanfolyamot tart a Szent János Kórház Illusztráció: Northfoto

Blikk-információ Blikk-információ

A koronavírus-járvány kihívásaira reagálva nyolchetes online szülésfelkészítő tanfolyammal segíti a kismamákat a Szent János kórház.

A mindenki számára ingyenes előadásokon az intézmény szülésznőin és csecsemőápolóin kívül laktációs szaktanácsadó, gyógytornász, szülész-nőgyógyász, gyermeksebész és neonatológus szakorvos előadásait hallgathatják meg a tanfolyam résztvevői.

(A legfrissebb hírek itt)

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a készítők arra is gondoltak, hogy mentálisan is felkészülhessenek a gyermeket váró családok.

Idézik Takács Pétert, a kórház főigazgatóját, aki elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt a családok biztonságát maximálisan szem előtt tartva határozatlan ideig felfüggesztették a kórházban megtartott, népszerű előadásaikat. Az érdeklődés azonban töretlen maradt, így a járvány azt az igényt is életre hívta, hogy szülésznőink tudását online formában tegyük elérhetővé. Mindez mától bárkinek elérhető – tette hozzá.

A közlemény idézi Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert, aki szerint a biztonsági előírások mellett továbbra is lehetővé teszik az édesapáknak, hogy jelen legyenek a szülésnél. Hozzátette: a szülésre és a gyermekágyas időszakra nehéz felkészülni, ezért is támogatja a Szent János Kórház eddig egyedülálló kezdeményezését, hogy ingyenes, online, bárki számára elérhető tanfolyammal segítik a szülésre és az azt követő időszakra történő felkészülést.

(Ez is érdekelheti: A géppisztolyt felváltotta a lázmérő: Terepszínű egyenruhás katonák szállták meg a hazai kórházakat)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Lecsapott a Black Friday! Ezen a webshopon minden szuper olcsó lett (x)
Döbbenet: így hat a szmog az egészségünkre! (x)
Szent János kórház szülészet tanfolyam felkészítés járványhelyzet ingyenes online Novák Katalin támogatás

www.blikk.hu/aktualis/belfold/szent-janos-korhaz-jarvanyhelyzet-online-szules-tanfolyam/lhjm0my

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?