márc 31, 2021
6 Views
0 0

Koronavírus: húsvétra lezárják Olaszországot, egésznapos kijárási tilalom jön

Written by

Ukrajnában szerdára ismét tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, a megelőző napinál csaknem hétszázzal több, 11 ezret meghaladó számú új fertőzöttet regisztráltak, és több mint négyszázan haltak bele a betegségbe egy nap alatt, minden eddiginél többen.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 11 226 új esettel 1 674 168-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 407-tel 32 825-re. Eddig 1 313 481-en gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont több mint 4,4 ezerrel 327 862-re emelkedett.

Kórházba az elmúlt napban megint kimagaslóan sok, 5558 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba, több mint kétszer annyi, mint a megelőző napon. Az Ukrajinszka Pravda hírportál kiemelte, hogy mind az elhunytak, mind a kórházba szállítottak tekintetében

ez az eddigi napi rekord a járvány tavaly márciusi kitörése óta Ukrajnában.

A legtöbb új beteget, 1100-at megint az ország legfertőzöttebb területéről, a fővárosból, Kijevből jelentették, ahol az azonosított fertőzöttek száma Vitalij Klicsko kijevi polgármester tájékoztatása szerint már meghaladta a 162 ezret, az elhunytaké 35-tel 3405-re nőtt.

Oleh Ruban, a fogyasztóvédelmi szolgálat kijevi részlegének igazgatója szerdán közölte, hogy a fővárosban a kórházak több mint 90 százalékosan telítettek, emiatt akár

már pénteken még tovább szigoríthatnak a korlátozásokon,

amennyiben nem biztosít még 500 kórházi férőhelyet a koronavírusos betegnek az Országos Orvostudományi Akadémia. Kijev már így is a legsúlyosabb helyzetű, “vörös” besorolásban van, a további szigorítás viszont azt jelenti, hogy korlátozzák a közösségi közlekedést, leállhat a metró, bezárják az óvodákat és szüneteltetik az oktatást az iskolák alsó tagozataiban. 

A kárpátaljai Ungváron szerdán mintegy félszáz vállalkozó tüntetett szerdán a szerintük igazságtalanul nem mindenkire egyformán vonatkozó karanténkorlátozások ellen. Kárpátalja március 8-a óta van “vörös” besorolásban.

Ukrajnában egyelőre csak egyfajta vakcinával oltanak, az AstraZeneca licence alapján Indiában Covishield néven gyártott oltóanyaggal.

(MTI)

www.portfolio.hu/gazdasag/20210331/koronavirus-husvetra-lezarjak-olaszorszagot-egesznapos-kijarasi-tilalom-jon-476578

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?