okt 12, 2020
17 Views
0 0

Koronavírus: Horvátország szigorításokat jelentett be

Written by

Koronavírus: Horvátország szigorításokat jelentett be

Újabb szigorításokat tervez a horvát kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Davor Bozinovic belügyminiszter.

Kiemelte: a művészeti, kulturális és egyéb rendezvények, valamint a sportesemények, esküvők, temetések, vallási szertartások és kiállítások megtartásához mostantól engedélyt kell kérni, ha oda a szervezők több mint ötven embert várnak.

A kérvényt írásban kell beadni az illetékes megyei polgári védelmi szervezeteknek, amelyek a járvány függvényében bírálják el az.

Horvátországban az elmúlt egy nap alatt 181-gyel nőtt és elérte a 20 621-et az azonosított fertőzöttek száma. Szombaton még 508 új esetről számoltak be. Három ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma 327-re nőtt. Kórházban ápolnak 404 beteget, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

A szomszédos Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint vasárnap 169-cel 8832-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Vasárnap még rekordszámú, 411 új esetről számoltak be. Két új haláleset történt, a járvány halálos áldozatainak száma 169-re nőtt.

A diagnosztizált betegek közül 149-en vannak kórházban, közülük 26-ot ápolnak intenzív osztályon.

Amennyiben százezer főre vetítve a megbetegedések száma meghaladja a 140-et, a kórházi ellátásra szorulók száma a 250-et, valamint az intenzív osztályon kezelt betegek száma az 50-et, automatikusan újra járványt hirdetnek Szlovéniában.

Folyamatosan romlik a járványhelyzet az európai országokban

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20201012-koronavirus-horvatorszag-szigoritasokat-jelentett-be

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?