ápr 4, 2021
5 Views
0 0

Koronavírus: hamarosan a tesztfázisba léphet a Covid elleni orrspray és tabletta is

Written by

Miközben világszerte zajlik a koronavírus elleni oltások beadása, már az alternatív megelőzési- és gyógymódokon dolgozik megannyi nemzetközi vállalat!

(A legfrissebb hírek itt)

A legnépszerűbb új formátumú ellenanyag, amelynek kifejlesztésével több cég is foglalkozik, érthető módon a tabletta – az izraeli–amerikai-indiai Oravax például nemrég sajtóközleményben tudatta, várhatóan júniusig megkezdődik a kifejlesztett gyógyszerük embereken való tesztelésének első fázisa. Persze ez ennek ellenére is hosszadalmas, legalább egy évig tartó procedúrát jelent, mielőtt a patikák polcaira kerülhetne a termékük, azonban mindenképp bizakodóak, hiszen ez forradalmi áttörést jelentene a vírus elleni védekezésben: a tabletta terjesztése, beadása, tárolása és szállítása is egyszerűbb, mint a vakcináké.

“A tabletta megváltás lehet azok számára, akik rettegnek a tűszúrástól” – idézte az Index Paul Hunter, a Kelet-angliai Egyetem professzorának szavait, aki ugyanakkor az alapos vizsgálatok fontosságát is kihangsúlyozta.

Szintén szilárd, szájon át bevehető gyógyszeren dolgoznak a Pfizernél is, a hatóanyag klinikai fejlesztését megkezdte már a vállalat. Terveik szerint ezt a tablettát orvos írhatná fel a tünetek első jelentkezésekor, használatával pedig megelőzhető lenne a súlyos, klinikai ellátásra szoruló állapot.

Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem mindeközben orrspray-vizsgálatokat végez, az ő szándékuk ugyanis egy ilyen formájú covid-gyilkos gyógyszer kifejlesztése. Ehhez már meg is kezdődött a harminc, 18 és 30 év közötti önkéntes tesztalany toborozása.

„Emberek egész sora vonzóbbnak találhatja az intranazális védekezést, ami növelheti az oltási hajlandóságot” – mondta dr. Sandy Douglas, ráadásul az orrspray lényeges gyakorlati előnyökkel jár az oltáshoz képest. Sőt: mint hozzátette, a brit iskolákban ezt a módszert eredményesen alkalmazzák például az influenza védőoltása helyett, hiába hathat elsőre furcsának az ötlet.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
Lakásfelújítás: ezekkel a támogatásokkal lehet belevágni (x)
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/covid-elleni-orrspray-tabletta-gyogyszer/yptdqlr

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?