márc 4, 2021
13 Views
0 0

Koronavírus: Franciaország példátlan evakuációt szervez Réunion szigetéről

Written by

A négy intubált beteget eredetileg az Indiai-óceánban található, szintén Franciaországhoz tartozó Mayotte szigetéről szállították át közeli Réunion szigetére, ahonnan 11 órás repülőutat követően péntek délelőtt érkezik meg az egészségügyi repülőgép Párizsba.

(A legfrissebb hírek itt)

Az egészségügyi hatóságok hatalmas erőket mozgósítottak az evakuációhoz: a betegeket 15 egészségügyi dolgozó, köztük három orvos és négy ápoló kíséri, valamint 800 kilogrammnyi műszer is a fedélzeten van.

“A betegek nincsenek maguknál, intubálva vannak” – mondta Bertrand Guihard, Réunion mentőszolgálatának vezetője az indulás előtt a réunioni Saint-Denis repülőterén tartott sajtótájékoztatón.

“Ha nem is létezik zéró kockázat az egészségügyben, mi minden eszközt rendelkezésre bocsátottunk, hogy minimálisra csökkentsük a kockátatokat az egészségügyi kapacitások terén, ami az ápolók, az eszközök, a szervezettség és az előkészítés adatait illeti” – hangsúlyozta a főorvos.

Franciaország tengerentúli és európai területe között nem ritka az egészségügyi evakuálás, de ez az első alkalom, hogy egyszerre négy súlyos beteget szállítanak el.

A polgári repülési igazgatóság külön engedélyére is szükség volt ahhoz, hogy az Air Austral légitársaság fedélzetére vehesse a betegeket.

“Két hordágy szállítására van állandó engedélyünk, külön engedélyt kaptunk négyre” – jelezte Amine Tadjadit, a légitársaság részéről.

(Ez is érdekelheti: Hatalmas tűz ütött ki egy chilei kórházban)

Mindegyik betegnek 9 ezer liter oxigén áll rendelkezésre, ami jóval több, mint az orvosok szerint szükséges 7 ezer liter. Ez a mennyiség határozta meg a szállítandó betegek számát, miután a fedélzeten tárolható oxigénmennyiség korlátozott – mondta a helyi mentőszolgálat vezetője.

(MTI)


EXTRA AJÁNLÓ
Vigyázat, mérgező lehet, ha így fűtünk! (x)
Gyanús tüneteket észlel a mellén? Ezeket kell figyelni (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/franciaorszag-koronavirus-betegek-evakualas-koronavirius/jlwrp4g

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?