nov 20, 2020
13 Views
0 0

Koronavírus: ez a helyzet most Spanyolországban – Ezt mondta a vakcináról a kormányfő

Written by

Mint mondta, a kormány szeptemberben kezdett el dolgozni az oltási stratégián, amelyet várhatóan a jövő keddi ülésén fogad el.

(A legfrissebb hírek itt)

A spanyol egészségügyi minisztérium pénteki jelentése szerint a héten tovább lassult a koronavírus terjedésének üteme. Százezer emberből átlagosan 419-en fertőzöttek. Egy héttel ezelőtt a számuk még 498 volt. Az egészségügyi tárca adatai szerint Spanyolországban a járvány kezdete óta több mint másfél millió fertőzöttet regisztráltak, s számuk 15 ezerrel nőtt csütörtök óta, amelyből hatezret az elmúlt 24 órában diagnosztizáltak.

A madridi autonóm kormány pénteken bejelentette: december elején tíz napra lezárja a tartományt, ahonnan csak indokolt esetben lehet be- és kilépni, mivel ebben az időszakban négynapos hosszú hétvége lesz, és szeretnék elkerülni, hogy az utazások kedvezőtlenül befolyásolják a már javuló járványügyi helyzetet a térségben.

A fertőzés eddig 42619 ember halálához járult hozzá, 1341-en az elmúlt egy hétben hunytak el.

Spanyolországban október 25-e óta szükségállapot van érvényben, amelyet a parlament május 9-ig meghosszabbított. A Kanári-szigetek kivételével mindenhol éjszakai kijárási tilalom van érvényben. Minden nyilvános helyen kötelező a maszk viselése és hatnál többen nem gyűlhetnek össze.

A 17 spanyolországi tartomány és a két észak-afrikai autonóm spanyol város saját területén egyénileg határozza meg a védekezés szintjét, valamint a szükséges korlátozásokat. Például van, ahol zárva tartanak a vendéglátóhelyek, míg máshol csak a teraszokon lehet vendégeket fogadni. Akad olyan régió, ahol csak alapos indokkal lehet a városok között közlekedni, és van, ahol korlátozták a tartományból való ki- és belépést.

(MTI)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
November 20-án lecsap a Black Friday! Ezen a webshopon minden szuper olcsó lesz (x)
Döbbenet: így hat a szmog az egészségünkre! (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/koronavirus-spanyolorszag-vakcina/mv1syev

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?