okt 13, 2020
3 Views
0 0

Koronavírus: Erre a nagyon fontos dologra hívta fel a figyelmet Áder János felesége

Written by

10 perce

Herczegh Anita véradás koronavírus-járvány Áder János

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (j) vért ad a III. Civil véradáson az Igazságügyi Minisztérium épületében 2020. október 13-án. /Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (j) vért ad a III. Civil véradáson az Igazságügyi Minisztérium épületében 2020. október 13-án. /Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Blikk-információ Blikk-információ

A véradás fontosságára hívta fel a figyelmet Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége kedden Budapesten, miután részt vett a III. Civil véradáson.

Herczegh Anita a véradását követően a közmédiának nyilatkozva azt mondta, a koronavírus-járvány idején nagyon fontos lenne, hogy minél több, a fertőzésen átesett ember adjon vérplazmát, amelyre a betegek gyógyulásához van szükség.

(A legfrissebb hírek itt)

Az államfő felesége ugyancsak nagyon fontosnak nevezte a járvány elleni védekezésben a maszkok megfelelő viselését és a gyakori kézmosást.

Szólt arról, hogy egyetemista kora óta fontosnak tartja a véradást, hiszen – mint mondta – hiába költünk milliárdokat az egészségügyre, hiába az orvosok és egészségügyi dolgozók megfeszített munkája, ha nincs elegendő vér. Csak véradással lehet vérhez jutni, és ha nincs elég, akkor műtétek maradhatnak el – mutatott rá.

(Ez is érdekelheti: Verhetetlen eleganciában a magyar first lady: Áder János neje a protokollban is megőrizte a stílusát – fotók)

Közölte, már negyvenszeres véradó; örömmel tölti el az az érzés, hogy milyen kevés erőfeszítéssel és időráfordítással lehet életeket menteni. A véradás egyszerű formája az életmentésnek, és ezt mindenki megteheti, aki egészségesnek érzi magát – hangsúlyozta Herczegh Anita.

(MTI)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)
Herczegh Anita véradás koronavírus-járvány Áder János felesége vérplazma

www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-veradas-herczegh-anita/92g19qg

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?