ápr 27, 2021
4 Views
0 0

Koronavírus: az indiai vírusvariáns miatt tesztelik a szikh közösséget Olaszországban

Written by

A tesztelést az önkormányzat kezdeményezte a közösség vezetőivel együttműködésben.

A több mint 126 ezres Latina körzetében kedden 83 új koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki, közöttük öten voltak indiaiak. Egyiküknél sem azonosították az indiai variánst.

Az ellenőrzést az indokolja, hogy az indiai vírusmutációt már Olaszországban is azonosították, két betegen az északkeleti Veneto tartományban, egy Bassano del Grappában élő indiai férfin és a lányán. Róma április 25-től lezárta az Indiába irányuló és az onnan érkező légiforgalmat.

(A legfrissebb hírek itt)

Közben San Marinóban hétfőtől eltörölték az éjszakai kijárási tilalmat, teljesen újranyitott a vendéglátás. Kötelező továbbra is a maszkviselés, valamint a tömörülések elkerülése. A 34 ezres miniállam március elején kezdett el vakcinázni többségében orosz oltóanyaggal.

Szputnyik V-védőoltást közel húszezren kaptak, közöttük az egészségügyi dolgozók, a rendfenntartó erők tagjai és a pedagógusok, valamint a negyven év alattiak oltását is elkezdték. San Marino Pfizer/BioNTech-vakcinát is vásárolt, Izraeltől.

Olaszországban is hétfőn enyhítettek az ősz óta érvényben lévő járványkorlátozásokat az oktatási intézmények, a szabadtéri vendéglátás, a mozik, múzeumok megnyitásával. A kedden végzett több mint 300 ezer koronavírusteszten több mint tízezer új beteget szűrtek ki. A halottak száma egy nap alatt 373 volt a megelőző 301 után, így a halottak száma megközelítette a 120 ezret. Kórházban meg több mint húszezer beteg van, intenzív osztályon 2748-an, akiknek száma az utóbbi huszonnégy órában több mint százzal csökkent.

A beoltottak száma túllépte a 18 milliót, közöttük 5,3 millióan részesültek már második adagban is. A hetven év felettiek több mint hatvan százalékát oltották be.

(MTI)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/olaszorszag-koronavirus-virusvarians/qkwgk0m

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?